Spartak Moskou slaat Laudrup aan de haak

Spartak Moskou slaat Laudrup aan de haak
Foto: © SC

Nadat wij u eerder op de dag al meldden dat Michael Laudrup dicht bij een overeenkomst met Spartak Moskou stond, kunnen wij dat nieuws nu bevestigen. De Deense ex-international tekent een contract voor anderhalf jaar.

Michael Laudrup wordt de nieuwe trainer van Spartak Moskou. Woensdag tekent de Deen een overeenkomst die hem achttien maanden aan de Moskovieten bindt. “Spartak is de bekendste club van Rusland”, legt Laudrup zijn keuze uit. “De ploeg heeft miljoenen fans. De situatie is te vergelijken met Spanje, waar je Real en Barcelona hebt.”
 
Laudrup zat sinds mei zonder job, want toen stapte hij op bij Getafe. Spartak hoopt dat de Deen de club aan een nieuwe titel kan helpen. De laatste titel dateert al van 2001. De ploeg haalde dit seizoen ook de Champions League niet.
 
Met Laudrup heeft Spartak alleszins een grote naam aan de haak geslagen. De 44-jarige trainer heeft er als speler van o.a. Juventus, Barcelona, Real Madrid en Ajax een imposante carrière opzitten.
 
Valeri Karpin, een ex-vedette van het Russische voetbal en momenteel algemeen directeur bij Spartak Moskou, toont zich uiterst tevreden met de komst van Laudrup. “Michael Laudrup is een specialist. We hebben voor hem gekozen omdat we ervan overtuigd zijn dat hij goede resultaten kan neerzetten.”
 
“Hij past ook perfect bij de stijl van deze club”, legt Karpin verder uit. Spartak is op dit moment derde in Rusland en telt negen punten achterstand op de verrassende leider Roebin Kazan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties