Nils Vanneste
| 2 reacties

Alhoewel er in eerste klasse niet werd gevoetbald, kwamen dit weekend de andere reeksen wel in actie. Gelukkig maar, want in vierde Provinciale C werden heel wat spannende en vooral natte partijen afgewerkt.

Hulste - Bellegem 0-1
Hulste startte hun seizoen niet slecht en ging op het veld van Aalbeke sport lopen met een punt. Thuis verliep het niet helemaal zoals verwacht. Hulste domineerde in de eerste helft maar het scoren bleef uit. De tweede helft ging dan weer gelijkgaand op, tot in de allerlaatste minuut toen Vanterwyngen via een vrije trap scoorde en Bellegem zo de winst schenkt.

Stasegem - Aalbeke 3-1
Stasegem moest winnen dit weekend om geen valse start te nemen aan de competitie. Vorig weekend werd er 3-3 gelijkgespeeld bij Kachtem, en Stasegem kon en moest beter. Stasegem kon al heel vroeg op voorsprong komen toen Vandenhende een strafschop mocht nemen, maar hij miste. Kort daarop was het dan wel raak. Vandecasteele bracht zijn ploeg op voorsprong met een kopbal. Vandenhende kreeg in de 24ste minuut nogmaals zijn kans vanop elf meter, en deze keer werkte hij keurig af, 2-0. Net voor rust zorgde Vandoorn nog voor de aansluitingstreffer om zo toch weer wat twijfel bij de thuisploeg te brengen. Maar na de rust werden twee bezoekers van het veld gestuurd en was zo de wedstrijd gespeeld. in de 72ste minuut Scoorde Desmet nog de 3-1. Voor Stasegem is dit een deugddoende zege.

Rekkem - Jong Vijve 0-2
Jong Vijve nam een wervelende start in de competitie. Vorige week won het nog met 3-1 tegen Desselgem en nu moest Rekkem er aan geloven. Rekkem wist niet waar naar toe met de bezoekers en Jong Vijve domineerde de partij. In de zestiende minuut scoorde Van Doorne de 0-1 en in de 60ste minuut scoorde Termote de 0-2.

Desselgem - Beveren-Leie 4-1
Beveren-Leie kwam op voorsprong na een misverstand in de verdediging van Desselgem. Holvoet werkte dit, na 10 minuten spelen, keurig af. Maar de vreugde was van korte duur. Tegen het einde van de eerste helft keek Beven-Leie al tegen een 3-1 achterstand aan.Desselgem had dat te danken aan doelpunten maker van dienst Nico Velghe, die alle drie de doelpunten op zijn naam mocht zetten. In de tweede helft legde Steven Dhoop de 4-1 eindstand vast.

Dentergem - Kachtem 3-0
Nolf, Nolf en nog eens Nolf! In het begin van de wedstrijd moest de doelman weer eens stevig paraat zijn. Net zoals vorige week tegen Kuurne hield hij de nul op het bord, maar kreeg hij dit niet cadeau. Dentergem won uiteindelijk wel met overtuigende cijfers. doelpunten: 22' D. Fauconnier 1-0, 53' Vandemaele 2-0 (pen), 86' Decraemer 3-0.

Wakken - Moen 0-1
Moen, die toch wel redelijk hoog staat aangeschreven als titel kandidaat, moest dit weekend alles uit de kast halen om met de zege te kunnen gaan lopen, want Wakken was de beter ploeg. Doelman Vervacecke stopte een penalty en kon zo Wakken van een achterstand behouden. Maar na de uitsluiting van Tavernier moest Wakken zich wat laten terugzakken. Moen profiteerde daarvan en Derycke scoorde in de 83ste minuut het winnende doelpunt.

Izegem - Kuurne 5-4
Spektakel dat was het hoofdwoord in deze match. De supporters werden op maar liefst negen doelpunten getrakteerd. Giovanni Windels scoorde drie keer, maar Kuurne kon de drie punten toch niet behouden. Kuurne werd voorlopig nog niet beloond voor hun goeie inzet.
doelpunten: 5' Windels 0-1, 18' Wullaert 1-1, 40' Viane 1-2, 41' Windels 1-3, 45' Vergucht 2-3, 55' Dumortier 3-3, 80' Windels 3-4, 81' Dumortier 4-4, 85' Devos 4-5 [VI]