Moeskroen en Standard winnen, Club niet voorbij Dender

Anthony Van der Planken
| 22 reacties
Moeskroen en Standard winnen, Club niet voorbij Dender

De vierde speeldag van de Jupiler Pro League heeft de eerste grote verrassing van het seizoen opgeleverd. Dender ging namelijk met een punt lopen op het veld van Club Brugge. Moeskroen en Standard wonnen wél.

Club Brugge speelde zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen, maar geraakte niet verder dan 1-1 tegen Dender. De Bruggelingen moesten heel lang achter de feiten aanlopen, want De Petter had Dender al vroeg op voorsprong getrapt. Club domineerde -70% balbezit én twee ballen op het doelhout-, maar was te slordig en kon pas vijf minuten voor het einde de 1-1 aantekenen via Simaeys. Daar bleef het ook bij.

Standard had ook heel wat moeite met Kortrijk, maar nam uiteindelijk toch vlot afstand. De Camargo en Mbokani zorgden voor een 2-0 zege.

Maar de leider is en blijft Moeskroen, dat thuis indruk maakte tegen AA Gent. Moeskroen liep 4-0 uit via drie goals van Ouali en eentje van Custovic, in de slotfase kon Olufade met twee treffers nog milderen tot 4-2. Moeskroen staat zo aan de leiding met het maximum van de punten: twaalf op twaalf.

Germinal Beerschot wist te absolute crisis te vermijden door thuis Roeselare opzij te zetten. De Ratten scoorden na de rust drie keer: één goal van Marco Né en twee van Faris Haroun zorgden voor een vlotte 3-0 overwinning.

Onderin het klassement bekampten KV Mechelen en Tubeke elkaar. Het werd een troosteloze 0-0, een juist resultaat voor een saaie wedstrijd.

Lokeren - Westerlo ten slotte werd 1-1. Mazou bracht Lokeren 1-0 voor, Scheelen maakte nog gelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties