Vlimmeren wint op Anderlecht

Rita De Meyer
| 3 reacties
Vlimmeren wint op Anderlecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met 48 doelpunten en zware verliescijfers trekt de vierde speeldag de contouren rond de zwakkere en betere ploegen in het vrouwenvoetbal.

 
Standard (9 doelpunten), Sinaai (7), STVV (5), Tienen (8) en OHL (6) maakten simpelweg korte metten met Jabbeke (0), Zuid-West (1), Beerse (1), Braine (1) en Woluwe (1). Samen goed voor 35 voor- en 4 tegendoelpunten. Een normale uitslag komen we enkel tegen bij Egem – Merkem (3-1).
Zonder drastisch sportief ingrijpen nemen deze verliezende ploegen een optie op de rechterkolom in de eindafrekening.
 
Blijft nog enkel over de ontmoeting Anderlecht – Vlimmeren (2-3). Dit is ook een normale gang van zaken in doelpunten, doch de uitslag klopt niet met de statistieken. Voor de eerste maal in de geschiedenis scoorde én won Vlimmeren op Anderlecht. De Kempense vrouwen bewezen hun talent reeds door Standard (1-1) thuis te bedwingen, de Brusselse ploeg daartegenover creëerde twijfels door hun magere 0-1 op rode lantaarn Braine. De kans op een stunt was nu dus groter dan voorheen. Geen hoogstaand voetbal op de Kleine Heizel, wel spanning tot de laatste minuut. Zo kon Vlimmeren een achterstand van 2-1 nog ombuigen naar een 2-3 in de 80ste en 85ste minuut.
 
Besluit:
-          de verliezers van dit weekend (met Anderlecht buiten beschouwing) hebben heel veel werk aan hun blazoen, iets meer dan gewoon poetsen
-          alleen STVV telt, na vier speeldagen, nog het maximum van de punten
-          Vlimmeren is en blijft een gevaarlijke ploeg die de titelkandidaten niet mogen onderschatten
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties