Qatar wil een ondergronds stadion bouwen

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Qatar wil een ondergronds stadion bouwen

In het Midden-Oosten zijn ze al langer trendsetter wat het bouwen van infrastructuur betreft en het project dat ze in Qatar voor ogen hebben past perfect in dat kader. Het land wil het eerste ondergrondse stadion ter wereld bouwen.

Als we ze in Qatar mogen geloven, dan zijn ze ook kandidaat om het WK 2018 binnen te halen. Over twee jaar willen ze in Doha, de hoofdstad, een ondergronds stadion optrekken die hun kandidatuur voor dat WK kracht moet bijzetten. Het stadion kreeg al de naam 'The Wall' maar kreeg ook al de naam 'Laptop' mee omdat het goed gelijkt op een portable computer.

Het enige nadeel aan het concept is de beperkte capaciteit van het stadion. Er zouden maar 11.000 mensen binnen kunnen. Er is maar één tribune aanwezig en de andere drie zijden van het stadion zouden gevuld worden met skyboxen. Voordeel is dan weer dat er airconditioning zal zijn. Het opzet om ondergronds te bouwen is ook bedoeld om toeschouwers en spelers te beschermen tegen de hitte die in de zomer ginds ondraaglijk kan zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties