Hoe puzzelt Mathijssen?

Nico Wieme
| 14 reacties
Hoe puzzelt Mathijssen?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Philippe Clement haakt zo goed als zeker af bij Club Brugge voor de belangrijke terugmatch in de eerste ronde van de UEFA-beker. Op welke manier laat coach Jacky Mathijssen de puzzelstukjes in elkaar vallen?

Jacky Mathijssen had net het evenwicht in zijn ploeg gevonden, waarnaar hij al meer dan een seizoen op zoek is. Nu Club Brugge over technisch verfijnde, creatieve, snelle en aanvallende vleugelspelers beschikt, was het voor de Clubcoach even zoeken naar het juiste evenwicht in de ploeg.
 
Clement-Geraerts
Met Philippe Clement vlak voor de defensie en Karel Geraerts als infiltrerende middenvelder vond de Maaslander het juiste concept. Clement is fysiek sterk, loopt de gaten dicht, ruimt met het hoofd veel op, kiest goed positie en vooral, niet onbelangrijk bij het ‘brave Club’, hij is de aanjager op het middenveld.
 
Simaeys
Clement liep tegen KVC Westerlo een barst in de voet op en het is uiterst onwaarschijnlijk dat Mathijssen met hem een risico wil nemen. De Antwerpenaar opstellen zou de rest van zijn seizoen kunnen hypothekeren.
 
De meest voor de hand liggende optie is om Jeroen Simaeys een rij naar voren te schuiven, waardoor Bernt Evens centraal achterin komt te staan. Simaeys beantwoordt het best aan het profiel van Clement en Evens speelde al een aantal keer, zij het niet altijd even succesvol, aan de zijde van Antolin Alcaraz.
 
Leko
Een andere mogelijkheid zou zijn om Ivan Leko in de ploeg te brengen en Geraerts een rij naar achteren te posteren. Dat dit niet de beste positie van de Limburger is, bewees hij vorig jaar genoeg en met Leko erbij zou het noodzakelijke evenwicht in de ploeg wegvallen.
 
De Kroaat denkt iets te offensief en te weinig defensief. Bovendien heeft hij het moeilijk in wedstrijden waar het tempo iets hoger ligt. In Europees verband zou dat wel eens het geval kunnen zijn.
 
Blondel
Een derde optie is Jonathan Blondel in de ploeg brengen. Dat zou echter betekenen dat Mathijssen het succesvolle aanvalskoppel Wesley Sonck – Josepf Akpala zou moeten scheiden. Blondel en Geraerts kunnen dan als buffer dienen voor Ivan Leko. De vraag is echter of Blondel er op mentaal en fysiek vlak al klaar voor is. De Ploegsteertenaar kwam dit seizoen nog niet verder dan enkele korte invalbeurten. Enkel in de openingsmatch op Tubeke mocht hij een volledige (tweede) helft spelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties