Juventus voor examen

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juventus voor examen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na tegenvallende prestaties in de Serie A en de Champions League moet Juventus het best, met een overtuigende prestatie, de drie punten thuishouden tegen Palermo. De titelconcurrentie lijkt een rustig weekend tegemoet te gaan.

Ranieri staat toch wel onder druk. In de wandelgangen wordt al gepraat over zijn mogelijke opvolgers. Na een bijzonder succesvol seizoen staan de verwachtingen (te?) hooggespannen bij het bestuur en de tifosi. Zware beslissingen dringen zich bovendien op: Del Piero en Nedved zijn op zoek naar hun beste vorm, maar hen uit de ploeg laten is een delicate kwestie. Toch lijkt Ranieri er te zullen voor opteren, omdat met Giovinco (foto) een echte klasbak klaarstaat en bovendien bewees die dinsdag in vorm te zijn. Voorin lijkt ook Iaquinta zeker van zijn plaats en wellicht zal ook Amauri aantreden tegen zijn ex-ploeg. Achterin zal er een noodverdediging moeten depanneren: Buffon is wel terug, maar Legrottaglie is zeker out en Chiellini is hoogst twijfelachtig.
Bij Palermo liet Nocerino, vorig seizoen Juve, weten dat hij, in tegenstelling tot Amauri, wel zal juichen als hij scoort tegen zijn ex-ploeg. Ballardini stuurt ook Balzaretti en Miccoli de wei in tegen hun vroegere werkgever.

Inter heeft na de derbynederlaag iets goed te maken en Bologna moet daarvan het slachtoffer worden. Geen Balotelli of Materazzi in de kern: de verdediger is enkele weken out en Balotelli is niet fit genoeg na een lichte blessure, opgelopen tegen Bremen. Rivas (foto) komt centraal achterin in de ploeg.
Bologna maakte na de overwinning in San Siro op de openingsspeeldag niets meer klaar en moet zich dringend herpakken. Met Di Vaio als enige spits en Mudingayi centraal op het middenveld hoopt Arrigoni voor een stunt te kunnen zorgen.

Lazio hoopt zijn koppositie nog minstens een speeldag langer te behouden en tegen Lecce zou dat moeten lukken. Delio Rossi heeft geen reden om zijn ploeg te wijzigen. Rocchi is terug na de blessure die hij opliep op de Olympische Spelen, maar heeft nu griep, dus is er opnieuw geen Rocchi te bespeuren in de wedstrijdkern.

AC Milan kan verder opklimmen in de stand: een verplaatsing naar Cagliari was ooit een gevreesde trip, maar de Rossoblu tellen nog geen enkel punt dit seizoen. Ancelotti zag Kaladze donderdag uitvallen tegen Zurich en moet sleutelen in de defensie. Bonera is de meest voor de hand liggende kandidaat om de plaats van de Georgiër in te nemen.

De andere wedstrijden van de zesde speeldag:

Siena - AS Roma
Chievo - Fiorentina
Atalanta - Sampdoria
Genoa - Napoli
Reggina - Catania
Udinese - Torino

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties