Kort: Spaanse ploegen gaan verder

De Spaanse deelnemers aan de Uefa-beker hebben vanavond geen steken laten vallen. Racing en Sevilla pakten overwinningen op verplaatsing, Valencia en Deportivo kenden op eigen veld iets meer problemen.

Racing Santander kon in de eigen competitie nog niet winnen, maar in Europa loopt het voorlopig wel vlot.  Tegen Honka Espoo hadden de Cantabriërs de heenwedstrijd al met 1-0 gewonnen en ook in Finland gingen ze met de zege lopen.  Een doelpunt van Edu Badia na een rebound volstond voor de overwinning.

Sevilla kon na een 2-0 thuiszege met vertrouwen uitkijken naar de terugwedstrijd in Salzburg.  De Oostenrijkers bleken niet bij machte om het de bezoekers lastig te maken.  Het werd opnieuw een 2-0 zege voor Sevilla, dankzij twee treffers van Kanouté, waarvan één op penalty.

Deportivo stond voor de lastige opdracht om tegen Brann Bergen een 2-0 nederlaag nog om te zetten in de kwalificatie. Dankzij twee treffers van Colotto slaagden de Galiciërs er in om verlengingen af te dwingen.  Daarin werd niet gescoord, waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. Depor-doelman Aranzubia groeide uit tot de grote held door drie strafschoppen te stoppen en zijn team zo de kwalificatie te bezorgen.

Valencia had op verplaatsing bij Maritimo al gewonnen, maar kwam verrassend op achterstand. Vlak voor de pauze zorgde Marcinho voor de openingstreffer. In het slotkwartier keerde Valencia de situatie nog om.  Del Horno zorgde voor de gelijkmaker en in blessuretijd maakte Villa er vanaf de strafschopstip nog 2-1 van.