Borst: 'Rode Duivels spelen finale van het WK'

De Nijs Michael
| 0 reacties
Borst: 'Rode Duivels spelen finale van het WK'

De Rode Duivels moesten vorige week het onderspit delven tegen Europees kampioen Spanje, maar de knappe prestatie van de belgen blijft niet zonder gevolgen. Zo is ook de doorgaans erg kritische Hugo Borst plots laaiend enthousiast over de Rode Duivels.

"Ik zag de Rode Duivels tegen Spanje en kon alleen maar oh en ah zuchten en af en toe ontlokte een Belg mij kraaiend een ohlalala of hahaha", zwaait de doorgaans zo kritische NOS-analist de loftrompet over onze nationale voetbalploeg. "Kompany deed mij denken aan Rijkaard die op het EK 1988 voorstopper speelde. Hadden wij die in het dartele Oranje maar. Vanden Borre is het mooiste wat ik in jaren op de catwalk gezien heb. Waarom hebben PSV of Ajax deze kruising van Gerets en Cafu over het hoofd gezien? De snelle combinaties van Spanje waren likkebaardend lekker, maar ook België trakteerde ons op on-Belgisch hogeschoolvoetbal."

Ook de Vandereycken, Fellaini en Defour kwamen aan bod in de column van de Nederlander. Vooral "het kontje van Defour" kon Borst bekoren, maar ook "de reïncarnatie" van Vandereycken en "het beest" Fellaini bleven niet onopgemerkt voor de analist.

Tot slot kijkt Borst vooruit naar het komend WK, wat onze Rode Duivels volgens onze Noorderbuur zullen halen. Sterker nog, België zal het er volgens Borst tot de finale schoppen. "Na een barrage met Portugal halen de Rode Duivels het WK. Met Dick Advocaat als bondscoach speelt België in Zuid-Afrika keihard, maar oogstrelend. In de finale wint Duitsland onverdiend van België", aldus Hugo Borst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties