Genoa bedwingt Inter, Milan komt opzetten

Maarten Vandenabeele
| 12 reacties

Inter beet zijn tanden stuk op Genoa en ziet Udinese en Napoli op gelijke hoogte komen. Milan, dat weer won, staat slechts een punt achter. Roma verloor alweer en ziet de degradatiezone dichtbij komen.

Udinese blijft het schitterend doen dit seizoen. Tegen AS Roma kwamen de Bianconeri al na 10 minuten op 1-0: Floro Flores werd door Tonetto foutief afgestopt in de zestien en Di Natale (foto) liet de gouden kans vanaf de stip niet liggen. In de 22e minuut verstuurde Di Natale een lange bal richting Floro Flores, die zijn belager Loria verschalkte en de bal naast de zwak uitgekomen Doni in doel deponeerde: 2-0.
Kort na de pauze was de wedstrijd helemaal gespeeld: op een snelle tegenaanval scoorde Di Natale zijn tweede van de namiddag, 3-0. Een kwartier voor tijd kregen de Romeinen op hun beurt een penalty na een fout van Handanovic op Brighi. Totti faalde niet, 3-1, maar spannend werd het niet meer.

Inter raakte aan weinig goeie kansen tegen Genoa. De beste mogelijkheid voor de rust was voor de bezoekers, maar Mesto zag zijn poging op de dwarsligger eindigen.
Na de rust raakte ook Maicon de lat en toen Juric na een uur met tweemaal geel naar de kant moest, leek Genoa te zullen kraken, maar de Interaanvallers toonden te weinig en doelman Rubinho moest nooit wonderen verrichten. In de extra tijd vloerde Motta bijna nog Julio Cesar met een vrije trap, maar het bleef 0-0. Vanden Borre kwam in het veld na 64 minuten.

Lazio zakt wat terug na thuisverlies tegen een sterk Napoli, dat mee aan de leiding komt. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar in de 61e minuut kwam er eindelijk afscheiding, toen Siviglia (foto, links van Lavezzi) een strakke voorzet van Lavezzi in eigen doel verwerkte. Kort voor affluiten redde invallersdoelman Navarro de drie punten door een inzet van Pandev via de lat uit doel te houden.

AC Milan pakte laat de overwinning in Bergamo. Een schot van Kakà, na een assist van Borriello, besliste de wedstrijd in de 80e minuut: 0-1. In de eerste helft had Atalanta heel wat kansen gehad om op voorsprong te komen, maar dat lukte niet en in de tweede helft kreeg de thuisploeg dus het deksel op de neus.

Cagliari won makkelijk van Chievo: Acquafresca en Fini zorgden voor een 2-0 overwinning.

Reggina won met diezelfde cijfers van Lecce. Twee strafschoppen van Corradi na de rust beslisten de wedstrijd: 2-0.

2-0 was ook de eindstand in Sampdoria - Bologna. Delvecchio en Bellucci lieten de thuisaanhang vieren met doelpunten in de 63e en 74e minuut.