Analyse Fellaini scoort, Kompany verliest

Kevin Van Cutsem
| 9 reacties
Fellaini scoort, Kompany verliest
Foto: © SC

Marouane Fellaini bezorgde Everton vanavond de zege. Vincent Kompany kon met Manchester City niet winnen in Middlesbrough.

Marouane Fellaini was vanavond matchwinnaar in de met 0-1 gewonnen partij tegen Bolton. De Marokkaanse Belg kopte in de slotfase een voorzet via de paal binnen. Meteen het tweede doelpunt in evenveel wedstrijden voor Fellaini, die overigens een erg solide partij speelde. De 21-jarige middenvelder lijkt ondertussen onmisbaar geworden voor Everton. Of dat effectief ook zo is, weten we volgende speeldag tegen Fulham. Door zijn gele kaart van vandaag zal Fellaini immers vanuit de tribune moeten toekijken. 
 
Vincent Kompany ging met Manchester City 2-0 onderuit bij Middlesbrough. De doelpunten kwamen er via Alfonso Alves en Gary O’Neil. Kompany kreeg op het halfuur geel. Middlesbrough staat nu samen met City op de achtste plaats in het klassement.

Arsenal en Tottenham maakten er een spektakelstuk van. De Gunners liepen uit tot 3-1 en 4-2, maar zagen de Spurs in de slotminuut nog langszij komen. Chelsea kende geen problemen op bezoek bij seizoensrevelatie Hull City: 0-3. Liverpool blijft na een 1-0 zege tegen Portsmouth aan de leiding.
 
Uitslagen
 
Newcastle – West Bromwich   2-1
Aston Billa – Blackburn   3-2
Fulham – Wigan   2-0
Hull – Chelsea   0-3
Stoke City – Sunderland   1-0
Arsenal – Tottenham   4-4
Bolton – Everton   0-1
Manchester United – West Ham   2-0
Liverpool – Portsmouth   1-0
Middlesbrough – Manchester City   2-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties