Analyse Vanden Borre wint, Inter lost rol

Kevin Van Cutsem
| 9 reacties
Vanden Borre wint, Inter lost rol

Anthony Vanden Borre won vanavond met Genua van Cagliari. Mudingayi verloor dan weer tegen Juventus. Bovenaan moet Inter koplopers Udinese en Napoli laten gaan.

Inter Milaan is vanavond in Fiorentina niet verder geraakt dan een 0-0. In een erg gesloten, tactische wedstrijd waren er amper kansen. De ploeg van trainer José Mourinho (foto) ziet Udinese en Napoli uitlopen. Inter, dat nu vierde staat, moet in het klassement stadsrivaal AC voorlaten.

Udinese won met 0-2 in Catania. Op het kwartier bracht Chileen Alexis Sanchez de bezoekers uit Udine op voorsprong. Vlak voor tijd verdubbelde aanvaller Fabio Quagliarella die voorsprong. Meteen het vierde doelpunt van het seizoen voor de 25-jarige spits.

Ook Napoli blijft verder stunten. De Zuid-Italianen veegden vanavond Reggina van de mat, uitslag: 3-0. Voor Napoli de derde opeenvolgende overwinning. Man in vorm was German Denis. De Argentijn scoorde alledrie de doelpunten. Door de zege blijft de ploeg van ‘Edi’ Reja samen met Udinese op kop van de Serie A.

AC Milan staat na de thuisoverwinning tegen Siena derde. Milan kwam via Inzaghi (foto) op voorsprong. Tien minuten na rust maakte Simone Vergassola gelijk. Kaka besliste de wedstrijd vanop de stip, na een fout op Inzaghi. Lecce kreeg nog een paar goede kansen om gelijk te maken, maar telkens waren de pogingen niet goed gericht.

Lazio Roma en Genoa sluiten de subtop. Beide ploegen wonnen vanavond hun wedstrijd. Lazio versloeg Chievo, de voorlaatste in de stand. De thuisploeg begon nochtans goed. Na elf minuten bracht Pellisier Chievo op voorsprong. Maar a

mper vier minuten later waren de bordjes weer in evenwicht dankzij een doelpunt van Goran Pandev. Het was uiteindelijk Chievo-verdediger Andrea Mantovani die Lazio de zege bezorgde. Op een onschuldige voorzet werkte hij de bal in eigen doel.

Genua, waar Anthony Vanden Borre (foto) inviel en geel kreeg, won met 2-1 van Cagliari. Papastathopoulos en Tiago brachten Genua op een 2-0. Bianco scoorde nog de aansluitingstreffer. Maar na de rode kaart van Fini kwam Cagliari niet meer in het stuk voor.

Bologna, met Gaby Mudingayi 90 minuten tussen de lijnen, verloor thuis tegen Juventus. Paulo Nedved scoorde tweemaal voor Juve. Gewezen Turijn Marco Di Vaio milderde tot 1-2. Mudingayi kreeg nog geel.

De partij tussen AS Roma en Standard-tegenstander Sampdoria werd na amper 5 minuten stilgelegd. Aanhoudende stortregen liet voetballen niet meer toe.

De andere wedstrijden van vanavond:

Lecce – Palermo 1-1

22’ 1-0 Casia, 88’ 1-1 Cavana

Torino – Atalanta 2-1

62’ 1-0 Amoruso, 64’ 2-0 Stellone, 66’ 2-1 Floccari