Elfsborg blijft in de race voor de titel

Dinsdag, woensdag en donderdag werd in Zweden de resterende wedstrijden van de 28e speeldag afgewerkt. Het blijft spannend aan de top. Kalmar stond op 57 punten, drie meer dan achtervolger Elfsborg dat er 54 had.

Elfsborg nam het in de Borås Arena op tegen Djurgården. Bij winst kon Elfsborg Kalmar inhalen als de leider in het klassement zijn partij tegen Gefle niet won. Met nog twee wedstrijden te gaan na deze speeldag was ieder punt van belang.  De wedstrijd werd tegelijkertijd met die van Kalmar gespeeld.
Tijdens de match werd het doelpunt dat Viktor Elm maakte tegen Gefle getoond. Elfsborg wist dat het al vijf punten achterstond. Het zag er op het half uur een stuk beter uit voor Elfsborg nadat Hasse Berggren in de wedstrijd Kalmar – Gefle de gelijkmaker had binnengewerkt .

Het enige doelpunt in de wedstrijd van Elfsborg tegen Djurgården viel in de 49e minuut toen James Keene de bal met een lob over keeper Pa Dembo Touray speelde. De kansen op de titel namen meteen weer toe bij de thuisploeg. Het geluk was echter van korte duur want iets later kon Patrik Ingelsten scoren bij Kalmar waardoor  het terug naar af was voor Elfsborg. Djurgården begon in de tweede helft serieus weerwerk te bieden met snelle combinaties en een solide verdediging. Het zou echter tot in de slotfase duren vooraleer Djurgården echt voor doelgevaar kon zorgen. Bij Toni Kuivasto’s schot trof de bal de paal. Elfsborg haalde de drie punten binnen en heeft er nu 57, nog altijd drie minder dan Kalmar.

Zoals gezegd speelde Kalmar tegen Gefle. Bij winst zouden ze hun leiderspositie aanzienlijk kunnen verstevigen. Viktor Elm scoorde de 1-0 in de 23e minuut. Berggren wist iets na het half uur de gelijkmaker tegen de netten te schieten.  Na de rust duurde het een half uurtje vooraleer Ingelsten de bal in doel werkte. Twee minuten later deed hij dat nog eens dunnetjes over waardoor de overwinning definitief binnen was voor Kalmar. Kalmar leidt nu met 60 punten, drie meer dan achtervolger Elfsborg.

Trelleborgs speelde tegen IFK Göteborg. Die wedstrijd eindigde zonder doelpunten. Göteborg blijft op de derde plaats hangen met 51 punten,  zes minder dan leider Kalmar.

De uitslagen van de andere wedstrijden:

Ljungskile SK - Malmö FF: 1-3
Doelpunten:  Ofere (’30 ; 0-1), Zarkovic (’36 ; 1-1), Toivonen (’54 ; 1-2), Ofere (’82 ; 1-3)

GAIS - Helsingborgs IF: 0-3
Doelpunten: Makondele (’46 ;  0-1), Makondele (’87 ; 0-2), Holmqvist (’90 ; 0-3)

Hammarby - Halmstads BK: 2 - 1
Doelpunten: Anselmo (’55 ;  0-1), Guterstam (’68 ; 1-1),  Chanko (’78 ; 2-1)