Leverkusen kan druk bij Hoffenheim leggen

Philippe Crols
| 0 reacties
Leverkusen kan druk bij Hoffenheim leggen
Foto: © SC

De heren voetballers in de Duitse Bundesliga hebben een drukke agenda. Komend weekend moeten ze voor de derde maal in een week in actie komen. Voor Hoffenheim is dat op dit moment geen probleem. De machine van de leider loopt gesmeerd.

Leverkusen wil Hoffenheim onder druk zetten
Bayer Leverkusen kan net als de vorige weken de leider onder druk zetten omdat het als eerste topteam in actie komt. Vrijdag krijgt het Wolfsburg over de vloer. Dat team staat in de subtop en leek vorige week nog op weg naar een stunt in München. Als Leverkusen wint, komt het voor minstens een dag aan de leiding.

Hoffenheim komt namelijk zaterdag pas in actie. De nieuwkomer is sinds vorige week de trotse lijstaanvoerder. Zaterdag krijgt het een op papier makkelijke opgave, want Karlsruhe komt op bezoek. Karlsruhe was vorig seizoen nog de revelatie als nieuwkomer, maar staat nu onderaan de rangschikking.

Als Hoffenheim én Leverkusen falen, dan kan Hamburg ook nog aan de leiding komen. HSV brengt zaterdag een bezoekje aan Hannover. Dat team staat samen met zeven andere clubs in de gevarenzone.

Zet Bayern opmars verder ?
Bayern München stond er een week of drie geleden nog belabberd voor, maar inmiddels heeft Jurgen Klinsmann de machine toch iet of wat aan de praat gekregen. Feit is in ieder geval dat de landskampioen is opgerukt naar de vierde plaats op vier punten van leider Hoffenheim. De komst van nummer 15, Bielefeld, mag op zich voor weinig problemen zorgen.

Bij Werder Bremen hopen ze eindelijk eens aan hun opmars te beginnen. Werder staat op dit moment slechtst tiende en ontvangt dit weekend Hertha Berlijn. Een gevaarlijke opdracht voor Werder, want de hoofdstedelingen doen het tot dusver uitstekend met een knappe vierde plaats.

Degradatie
Net als elke week staat er ook nu een degradatieduel op het menu. Deze keer neemt Borussia Mönchengladbach (16de) het op tegen Eintracht Frankfurt (12de, met twee punten meer dan Gladbach). Beide teams zijn wel aan een betere periode bezig. Gladbach boekte in de laatste drie wedstrijden een 4/9, Frankfurt doet met 6/9 iets beter.

Als Cottbus wint van Schalke 04, dan komt het meer dan waarschijnlijk weg van de laatste plaats. Op papier lijkt winnen van de huidige nummer zes een moeilijke opgave, maar Cottbus heeft hoop. Vorig jaar boekte het in eigen huis tegen de club uit Gelsenkirchen zijn eerste zege van het seizoen. Dat gebeurde toen na tien wedstrijden. Hoop doet leven.

Bochum vecht met Dortmund een streekderby uit. Dortmund is de gastheer en weet dat het bij winst bovenaan blijft meedoen.

Dat geldt ook voor Stuttgart en Köln. Köln telt dertien punten en kan bij winst ver boven de degradatiezone blijven. Stuttgart heeft drie punten meer en moet eigenlijk winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties