Analyse En Hoffenheim blijft maar gaan

Philippe Crols
| 0 reacties
En Hoffenheim blijft maar gaan
Foto: © SC

Het sprookje van nieuwkomer Hoffenheim is nu al elf speeldagen aan de gang. Ook afgelopen weekend ging het met de drie punten aan de haal. Onderaan boekten Hannover en Frankfurt belangrijke zeges.

Hoffenheim voelt geen druk
Hoffenheim begon zaterdag aan zijn duel met Karlsruhe als tweede. Vrijdag al had Leverkusen gewonnen van Wolfsburg en bijgevolg was het ook op de eerste plaats gekomen, tijdelijk. Langer dan een kleine 24uur kon het daar niet van genieten.

Hoffenheim was namelijk niet echt onder de indruk en veegde Karlsruhe van de mat met 4-1. Het behoudt dus zijn voorsprong van een punt op Leverkusen.

Bayern München speelde geen sprankelend voetbal tegen Arminia Bielefeld, maar won wel opnieuw en staat plots derde met vier punten minder dan de leider. Bielefeld staat samen met Bochum op plaats vijftien.

Gouden zeges voor Frankfurt en Hannover
Frankfurt moest het langst wachten op een zege in de Bundesliga dit seizoen, maar de afgelopen drie weken boekte het wel drie zeges. Afgelopen weekend won het de degradatietopper in Gladbach. Frankfurt heeft nu twaalf punten en is opgerukt naar de dertiende plaats. Voor Gladbach ziet het er met zeven punten minder rooskleurig uit.

Hannover heeft nu evenveel punten als Frankfurt. Het vernederde HSV met 3-0. Voor de troepen van Martin Jol was dat al het tweede uitverlies op rij met zware cijfers. Vorige week verloor het met dezelfde cijfers in Hoffenheim.

Köln stond voor deze speeldag niet in degradatiegevaar en dat is niet veranderd. In Stuttgart werd er zelfs gewonnen waardoor Köln het elftal van trainer Armin Veh heeft bijgebeend op de achtste plaats. Op die plaats vinden we ook Wolfsburg en Werder Bremen terug. Werder won voor het eerst sinds een maand. Het deed dat tegen HBSC in stijl (5-1).

Dortmund laat Schalke even gaan
Dortmund en Schalke hadden voor speeldag elf zeventien punten. Dortmund heeft de rivaal laten gaan na het gelijkspel in eigen huis tegen Bochum. Een dag eerder had Schalke in Cottbus wel de volle buit gepakt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties