PD kort: Valladolid verrast Sevilla

Tonnelier Caroline

Vanmiddag stonden vier wedstrijden op het programma in de Primera División. Opvallendste uitslag was de 3-2 zege van Valladolid tegen Sevilla. Ook Sporting en Espanyol boekten thuiszeges.

Remonte van Valladolid

Sevilla
had na twee nederlagen wat recht te zetten en begon goed aan de wedstrijd op het veld van Valladolid.  Na iets meer dan een kwart wedstrijd waren de bezoekers uitgelopen tot 0-2 dankzij doelpunten van Renato en Navas.  De uitsluiting van Luis Fabiano iets na het hafluur bleek echter bepalend voor het wedstrijdverloop.  Valladolid profiteerde maximaal van zijn numerieke overwicht en kwam nog voor de rust terug tot 1-2 dankzij Sesma.  Na de pauze bezorgde Canobbio met twee treffers zijn team de overwinning.  Alweer een tegenvaller voor Sevilla, dat de kans mist om op gelijke hoogte te komen van Valencia.

Thuiszeges voor Espanyol en SportingNet als Valladolid boog Sporting Gijón op eigen veld een achterstand om in een zege.  Goiria bracht de bezoekers uit Numancia in de eerste helft op voorsprong, maar Luis Morán zorgde voor de 1-1 ruststand.  Na de pauze besliste Bilic de partij helemaal in het voordeel van Sporting.  Hij trof twee keer raak, waarvan één keer van op de strafschopstip.  Voor de Asturiërs is het al de vierde opeenvolgende zege in de competitie.
Ook Espanyol Barcelona hield de drie punten thuis.  De Catalanen haalden het met het kleinste verschil van Osasuna, dat nog steeds wacht op zijn eerste zege van het seizoen.  Raúl Tamudo zorgde voor het enige doelpunt van de partij.

Geen winnaar in Huelva

Recreativo Huelva
was de enige thuisploeg die vanmiddag niet kon winnen.  Tegen Getafe kwamen de Andalusiërs niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  Javi Guerrero opende kort na de pauze de score, maar Albín sleepte in de slotfase nog een punt uit de brand voor de bezoekers.