België speelt volgend jaar toernooi in Japan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
België speelt volgend jaar toernooi in Japan
Foto: © SC

De Rode Duivels zullen volgend jaar tussen 26 en 30 mei deelnemen aan de befaamde Kirin Cup in Japan. Dat is een drielandentoernooi met het organiserende land en twee andere nationale ploegen.

Japan en België zijn dus al twee zekere deelnemers aan de Kirin Cup, het derde land zal pas eind volgende week bekendgemaakt worden. Eerder nam ons land al eens deel aan de Kirin Cup. In 1999 deelde het toen de eindzege met Peru. Vorig jaar werd Japan eindwinnaar met Paraguay en Ivoorkust als andere deelnemers.

De Kirin Cup is ook financieel heel interessant. De winnaar krijgt 78.600 euro, de tweede 39.300 euro en de verliezer mag nog altijd met 7.860 euro naar huis. 

De voetbalbond zoekt voor een 11 februari 2009 ook nog steeds een sparringpartner om de dubbele confrontatie met Bosnië-Herzegovina voor te bereiden. Schotland was enige tijd kandidaat, maar België zou liever tegen een streekgenoot van de Bosniërs voetballen. Er wordt daarom onderhandeld met Roemenië, Kroatië en de niet te onderschatten nieuwkomer op het Europese voetbaltoneel Montenegro. Volgende maand oefent België tegen Luxemburg. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties