Ferguson heeft een winterstopplan klaar

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ferguson heeft een winterstopplan klaar

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sir Alex Ferguson, de manager van Manchester United, heeft een ambitieus plan klaar om de winterstop in te voeren in Engeland. Zijn plan is om één speeldag te spreiden over de hele maand januari.

De Premier League is één van de weinige Europese competities waar geen winterstop wordt ingelast tijdens de maand januari. Bovendien is de Engelse competitie misschien wel de zwaarste van Europa. Alex Ferguson ijvert al langer om ook de winterstop in te voeren in Engeland, maar kreeg nog geen steun van de Engelse voetbalbond.

"Ik heb er lang over gestudeerd en ik denk dat ik het goed heb uitgewerkt. We kunnen alle wedstrijden rond Kerstmis en Nieuwjaar houden, maar daarna wil ik dat er in januari maar één speeldag wordt afgewerkt. De eerste drie duels van die speelronde worden afgewerkt in het eerste weekend van januari, de volgende drie het weekend erna en de laatste vier partijen verdeel je onder de resterende weekends", legt Ferguson zijn plan uit op Sportwereld.

Ferguson vindt dan ook dat de competitie iets langer gerekt kan worden. "We kunnen een paar weekends doorspelen in mei. Dan heb je beter weer en zijn de velden beter bespeelbaar. Ik vecht al voor die winterstop sinds ik 22 jaar geleden de overstap maakte van Schotland naar Engeland. Maar hier denken de bobo's nog steeds dat voetbal een wintersport is", besluit de manager van Manchester United.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties