Pelle wil zijn plaats niet meer afstaan aan Dembele

vincent van de keer
| 7 reacties
Pelle wil zijn plaats niet meer afstaan aan Dembele
Foto: © SC

Moussa Dembele is nog niet fit, maar als hij dat is, wil hij opnieuw heroptreden in de spits bij AZ. Dit is echter zonder Graziano Pelle gerekend, een ambitieuze Italiaan, die overtuigd is van zijn eigen kunnen.

"Als ik goed blijf presteren, is het aan de coach om keuzes te maken", zegt de Italiaan, die sinds enkele weken een basisplaats krijgt van Louis van Gaal en als Dembele weer kan spelen, zal de strijd om de spitspositie nóg heviger worden.

"Maar ik heb vertrouwen in mijn kunnen en Moussa (Dembelé red.)  kan ook op andere posities heel goed uit de voeten", zegt de 23-jarige Pelle op de site van AZ, dat aan de leiding staat in Nederland,na negen speeldagen.

De Italiaan komt dus erg zelfzeker over. "Ik om uit een land waar door supporters en journalisten een enorme druk op voetballers rust. Als je wint ben je koning, als je verliest, kun je na de match niet veilig naar huis. Mijn huid is daardoor behoorlijk dik geworden. Als je onzeker bent, val je af."

Pelle is nu anderhalf jaar in Alkmaar en zijn begin was moeilijk. "In Italië speelde ik met mijn rug naar het doel. De trainer van AZ veranderde zijn speelstijl, waardoor ik meer met mijn neus naar het doel sta.” Op de vraag of hij over het algemeen tevreden is zegt hij lachend: "Ik ben een winnaar, het enige dat telt is het kampioenschap." [MDN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties