Slecht nieuws voor Edu en Betis

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Slecht nieuws voor Edu en Betis

Opnieuw slecht nieuws voor Real Betis. Na Mark Gonzaléz moet de ploeg uit Sevilla nu ook lange tijd Edu missen. De Braziliaan herviel in een eerdere blessure en is wellicht out tot na nieuwjaar.

Luis Eduardo Schmidt, kortweg Edu, kwam dit seizoen amper in actie voor Real Betis.  Na een spierblessure vierde hij vorige week in de beker zijn wederoptreden, maar in de wedstrijd tegen Castellón herviel hij in zijn oude blessure.  Oorspronkelijk werd gedacht aan een onbeschikbaarheid van enkele weken, maar de blessure blijkt erger dan gedacht.

Na rondvraag besloot de medische staf in samenspraak met de speler dat een operatie noodzakelijk is.  Edu gaat maandag onder het mes in Finland bij dokter Sakari Ovar, die eerder ook al Lionel Messi behandelde.  Normaal gezien komt de Braziliaan dit jaar niet meer in actie.  Een terugkeer kan verwacht worden midden januari, waardoor Edu net als Mark Gonzaléz de rest van de heenronde mist.  

De langdurige onbeschikbaarheid van beide spelers bezorgt Paco Chaparro kopzorgen op de offensieve flanken.  Ook Xisco is immers nog steeds geblesseerd, al kan hij wellicht binnen een tweetal weken terugkeren.  Edu was de voorbije twee seizoenen een van de bepalende spelers bij Betis en had telkens een belangrijk aandeel in de redding.  Zijn contract bij de verdiblancos loopt eind dit seizoen af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties