Analyse B-ploeg Standard gebuisd

Kevin Van Cutsem
| 5 reacties
B-ploeg Standard gebuisd

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard-trainer Bölöni liet vanavond een heleboel B-spelers opdraven tegen Kortrijk. Meteen werd duidelijk hoe smal de kern van de landskampioen wel is, een overzicht.

Met een succesvolle Europese campagne in het vooruitzicht moet Standard dit seizoen ook kunnen rekenen op een sterke bank. Maar heeft Bölöni (foto) die tot zijn beschikking? Dat is nog maar de vraag na vandaag. Een overzicht:  
 
Alex Da Silva: De Braziliaan, die vorig seizoen nog bij de reserven van Club Brugge speelde, werd in een driemansdefensie op rechts uitgespeeld. Viel vooral op door de vele overtredingen en het slordig inspelen. Lag ondanks een slechte voorzet aan de basis van de gelijkmaker, maar kreeg voor zijn globale prestatie een onvoldoende.
 
Leon Benko: De Kroaat kreeg de positie van Jovanovic toegewezen. Werkte zich op links uit de naad en koos vaak goed positie. Was echter erg ongelukkig in de afwerking. Had de wedstrijd meermaals in het voordeel van Standard kunnen beslissen. Werd uiteindelijk vervangen door Marcos.
 
Landry Mulemo: De belofte-international had het niet onder de markt met Guedioura. In de opbouw was hij vaak te onstuimig. Bewees wel opnieuw een goede pass en dito dribbel in de voeten te hebben. Mogelijke vervanger van de wellicht vertrekkende Toama.
 
Réginal Goreux: Vorig seizoen bloeide de 20-jarige Goreux in de terugronde open. Met zijn splijtende acties en quasi perfecte voorzetten sleepte hij een vermoeid Standard naar de titel. Dit seizoen heeft Goreux het moeilijker om zich door te zetten. Hij maakte vandaag duidelijk waarom Dalmat steeds de voorkeur kreeg op hem. Zat nooit echt in de wedstrijd en werd nog voor de verlengingen vervangen.
 
Jérémy De Vriendt: Moest er ooit iets ernstigs overkomen met Espinoza kan Standard rekenen op een ander, meer betrouwbaar, sluitstuk. Dat bewees de 22-jarige doelman vanavond. Keepte attent en toonde zijn reflexen. Ook in de lucht was hij niet te kloppen. Ongetwijfeld de beste B-speler vanavond bij Standard. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties