PD kort: Doelpuntenrijke middag in La Liga

Tonnelier Caroline
| 3 reacties

Er vielen heel wat doelpunten in de namiddagwedstrijden in Spanje. Opvallende resultaten waren de 4-1 zege van Atlético Madrid en de 2-2 van Villarreal bij Málaga. Gisteren al verloren Real en Valencia hun wedstrijd.

Villarreal kon op bezoek bij Málaga profiteren van het puntenverlies van concurrenten Real Madrid en Valencia.  De ploeg van Pellegrini begon goed aan de wedstrijd en kwam snel op voorsprong via Rossi.  Nog voor het halfuur stelde Duda echter gelijk.  Na de pauze kregen we een gelijkaardig scenario.  Llorente bracht de bezoekers kort na de pauze opnieuw op voorsprong.  In extremis sleepte Helder echter nog een punt uit de brand voor Málaga.

Sevilla slaagde er wel in de drie punten te pakken op het veld van Getafe.  De thuisploeg kreeg van op de stip een uitgelezen kans om de score te openen, maar doelman Palop stopte de penalty van Granero.  Aan de overkant slaagde Luis Fabiano er wel in de netten te doen trillen en zijn ploeg op voorsprong te brengen.  Het bleef lang spannend, maar in blessuretijd zorgde onze landgenoot De Mul met zijn eerste doelpunt in de Primera División voor de bevrijding.

Atlético Madrid was de voorbije weken op de dool, maar tankte met een goede prestatie vertrouwen tegen Deportivo.  De rojiblancos vonden opnieuw vlot de weg naar de netten.  Heitinga opende in de eerste helft de score en na de pauze zorgden Forlán (2x) en Maxi voor de 4-0.  In de slotfase tekende Luis Filipe nog voor de eerredder voor Depor.

In Barcelona kregen de toeschouwers in een spektakelmatch nog wat meer doelpunten te zien.  In het duel tussen Espanyol en Numancia zorgden Nagore en Moisés Hurtado voor de 1-1 ruststand.  Na de pauze bracht Goiria Numancia opnieuw op voorsprong, maar Jarque en Tamudo zetten de scheve situatie recht voor de thuisploeg.   Het was echter slechts uitstel van executie, want Barkero en Bellvis diep in blessuretijd bezorgden Numancia zijn eerste uitzege van het seizoen.

Racing, dat dankzij Tchité de voorbije weken bezig was aan een goede reeks, moest op bezoek bij BetisSergio Garçia maakte het verschil in een boeiende wedstrijd.  Met twee doelpunten en een assist voor Emaná had hij een groot aandeel in de 3-0 voorsprong die Betis uitbouwde.  In de slotfase kon Munitis met een gelukje nog de eerredder op het bord zetten.

Gisteren ging Real Madrid met het kleinste verschil onderuit bij Valladolid.  Een doelpunt van Canobbio volstond voor de zege voor de thuisploeg.  Real eindigde de wedstrijd nog maar eens met tien man na de uitsluiting van Heinze, die kort voor tijd twee keer geel pakte in twee minuten.

Valencia kon op eigen veld niet winnen van het verrassende Sporting GijónLuis Morán, Barral en Diego Castro bezorgden de Asturiërs de zege.  Tegentreffers van Villa (op strafschop) en Mata volstonden niet voor een punt.