'Maradona laten kennismaken met Vuist van Terry'

Nico Wieme
| 1 reacties
'Maradona laten kennismaken met Vuist van Terry'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond speelt Argentinië een oefenwedstrijd in Schotland. Bij de Argentijnen wordt het uitkijken naar het debuut van Diego Maradona als nieuwe bondscoach. Wie de ex-sterspeler liever niet ziet komen, is Schotlands assistent-trainer Terry Butcher.

Terry Butcher was speler van Engeland op het WK van 1986 in Mexico toen Argentinië de Engelsen in de kwartfinales versloeg dankzij een omstreden handsbaldoelpunt van Diego Maradona.
 
Heel Engeland bleef toen gefrustreerd achter en bij Butcher heeft de tijd duidelijk nog niet alle wonden geheeld. “Ik geloof dat je vier keer je inzet krijgt, als ik nog in de spelerstunnel een rode kaart krijg”, aldus de Schotse hulptrainer in Voetbal International. “Kon ik terugkeren in de tijd, ik liet ‘de hand van God’ kennismaken met ‘de vuist van Terry’.”
 
De reactie van Maradona was ad rem. “Engeland won in 1966 de wereldbeker met een goal die nooit over de lijn is geweest. Laat Butcher zich met zijn eigen zaken bemoeien, dan doe ik dat ook. Zijn uitspraken interesseren mij niet. Het leven gaat gewoon door, ook als hij mijn hand weigert.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties