Derby d'Italia

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties
Derby d'Italia
Foto: © SC

Op de dertiende speeldag kruisen Inter, eerste, en Juventus, derde, de degens in Giuseppe Meazza. De winnaar van het toptreffen haalt vooral een psychologische slag thuis.

In de stand worden de twee topteams slechts door drie punten van elkaar gescheiden. Op een bepaald moment hinkte Juve negen punten achterop, maar een serie overwinningen brachten de Bianconeri terug. In dit stadium van de competitie zou een kloof van 6 punten nog geen ramp zijn, maar beide ploegen zijn eropuit om de ander een tik te geven.

De psychologische oorlogsvoering werd deze week breed uitgesmeerd in de kranten en iedereen die wat betekent op voetbalgebied in Italië mocht voorspellen welk van beide ploegen de sterkste zou blijken. Gespierde taal tussen de protagonisten van straks ging vlot over en weer en beide coaches probeerden op de vlakte te blijven, maar lieten toch niet na om enkele steken onder water te geven.

Thuisploeg Inter mist de geschorste Cordoba. Zijn plaats in het hart van de verdediging wordt ingenomen door Materazzi (foto). Het is waarschijnlijk dat Mourinho met twee spitsen (Ibrahimovic en Cruz) speelt en Stankovic daar kort achter. Adriano werd verrassend wél opgeroepen.
Bij Juventus kiest Ranieri uiteraard voor het team dat zeven overwinningen op rij boekte. Enkel Marchionni lijkt plaats te moeten ruimen voor Camoranesi (foto).


In de schaduw van de Derby d'Italia wordt Fiorentina - Udinese gespeeld. Beide ploegen hebben een opsteker nodig na recente verliespartijen. Prandelli kan weer uitpakken met zijn gevreesde driemansvoorhoede, want Mutu is weer fit. Ook Kuzmanovic is weer inzetbaar.
Ook Udinese ziet een ster terugkeren: Di Natale is weer klaar voor de dienst. Quagliarella is twijfelachtig: de kans dat hij aan de aftrap komt is klein, maar vermoedelijk haalt de international wel de bank.

Milan hoopt op een gelijkspel in Inter- Juve om zo twee punten in/uit te lopen op de concurrentie. Daarvoor moeten de Rossoneri wel zelf winnen bij Torino. Pirlo is stilaan weer de oude: het wedstrijdblad haalt de strateeg zeker al. Borriello is nog out, zodat een geheel Braziliaanse voorhoede op komst is, met Pato als diepste man.

Het Bologna van Mudingayi speelt een thuiswedstrijd tgen Palermo. Coach Mihajlovic schuift met de pionnen op het middenveld en gaat van een 4-5-1 naar een 4-2-3-1, met onze landgenoot als breker voor de defensie.

Genoa moet op bezoek in Rome bij Lazio. Vanden Borre raakt wellicht niet in de basiself van de Rossoblu. Het wordt uitkijken naar een wedstrijd in de wedstrijd: met Zarate en Milito (foto) staan 2 Argentijnse superspitsen tegenover elkaar.


De andere wedstrijden van de dertiende speeldag:

Chievo - Siena
Lecce - Roma
Napoli - Cagliari
Reggina - Atalanta
Sampdoria - Catania
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties