Jovanovic strooit landgenoten zand in de ogen

Jovanovic strooit landgenoten zand in de ogen
Foto: © SC

Standard speelt donderdag op het terrein van Partizan Belgrado zijn tweede match in de Uefa Cuppoules. De Rouches zetten mits winst een grote stap richting zestiende finales. Milan Jovanovic heeft zijn landgenoten zand in de ogen gestrooid.

Voor Milan Jovanovic wordt de match tegen Partizan Belgrado iets speciaals. De Serviër speelt tegen de ploeg waarvoor hij vroeger hevig supporterde. Die tijd is definitief voorbij. ‘Jova’ heeft zijn landgenoten wijsgemaakt dat Standard achteraan klungelt, op het middenveld geen greep krijgt en voorin totaal besluiteloos is.
 
Jovanovic genoot met volle teugen van de aandacht die hij in zijn thuisland kreeg. “‘Als Partizan niet kan winnen van Standard, begrijp ik er niets van’, zei ik hen ook nog”, vertelt Jovanovic in Het Laatste Nieuws. “Dat is mijn manier om Partizan onder druk te zetten. Laat ze maar in de waan.”
 
“Vijf jaar geleden had ik me druk gemaakt over deze match”, gaat de Servische international voort. “Maar nu niet meer. Dit is een match als een andere.”
 
Jovanovic schat Partizan duidelijk hoog in. “Het is niet alleen de beste ploeg van Servië, maar de beste ploeg van de Balkan. Als we vroeg op achterstand komen, kan Belgrado een hel worden. Erger dan Zenit. Je kunt het vergelijken met Panathinaikos of Olympiakos.”
 
"De coach ging Partizan zondag bekijken en hij heeft mij laten verstaan dat hij onder de indruk was. Technisch is de ploeg top, maar wij zijn dan weer fysiek veel sterker”, is  Jovanovic van oordeel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties