Mathijssen: 'St.-Etienne is een uitdaging'

Mathias Dumarey
| 8 reacties
Mathijssen: 'St.-Etienne is een uitdaging'
Foto: © SC

AS Saint-Etienne, de rode lantaarn in de Franse competitie, zakt niet op volle sterkte af naar Brugge voor het UEFA-cuptreffen van donderdag. Desondanks is Club-coach Jacky Mathijssen op zijn hoede.

Club Brugge kan een goede zaak doen als het donderdag wint van AS Saint-Etienne. Omgekeerd geldt dat ook voor de Fransen die bij winst volledig zeker zijn van kwalificatie voor de derde ronde. Dat zal dan wel moeten gebeuren met een veredeld B-team.

Jacky Mathijssen, de coach van Club Brugge, zal alleszins waakzaam zijn voor onderschatting. "In de Franse competitie acteren hun spelers nerveus. In de UEFA-Cup daarentegen spelen ze bevrijd en loopt het bij hen allemaal veel vloeiender. Ze kunnen vrijuit spelen, want met een punt op zak zijn ze zeker van de volgende ronde. De wedstrijd van donderdag wordt voor ons een enorme uitdaging", zegt de Club-coach.

"De zorgen die onze tegenstander heeft, zijn mijn probleem niet. Met een zege zouden we een grote stap zetten richting de kwalificatie. Hierna krijgen we immers nog een thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen", besluit Mathijssen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties