Belangrijk weekend voor Anderlecht

Rita De Meyer
| 1 reacties
Belangrijk weekend voor Anderlecht

Anderlecht mag zijn titelambities voor de elfde keer opbergen bij thuisverlies tegen Tienen volgende zaterdag.

Anderlecht scoorde vorig wekend tweemaal uit een stilstaande fase en mag tevreden zijn met de slechts vier doelpunten vanwege Sint-Truiden (4-2). Tienen legde nipt de duimen voor het sterkere Standard (0-1). Uitgerekend deze twee verliezende ploegen mogen volgende zaterdag, in een onderling duel, het verdere verloop van hun eigen kansen in de titelstrijd bepalen. In het huidige stadium van de competitie is de zevenpuntenspleet voor paarswit nog overbrugbaar, een grotere kloof herleidt de titelkansen tot nihil. De huidige landskampioen Tienen mag de afstand tot de koplopers niet verder laten oplopen. Met slechts vier punten achterstand blijft een verlenging van de landstitel binnen handbereik.
Vorig seizoen: Anderlecht - Tienen 0-0.
 
Hoe lang draagt Vlimmeren nog de stempel van subtopper? De ploeg laat in het huidige klassement netjes haar hielen zien aan de grote broers Tienen en Anderlecht. De Kempische ploeg speelt nu zaterdag gastheer voor de Kanaries. Bibberen bij deze ontmoeting is een heel normaal natuurverschijnsel, niet alleen vanwege de temperatuur, de volgorde op het schavotje doet eveneens een duit in het zakje.
Vorig seizoen: Vlimmeren - STVV 2-2.
 
Onderaan het klassement botste Zuid-West op een onbespeelbaar terrein bij hekkensluiter Braine en mag nu Merkem ontvangen. Beide ploegen delen de voorlaatste plaats met nauwelijks vier punten. Hoog tijd voor Zuid-West de zevensprong te wagen, hoewel Merkem ook dolgraag het geweer van schouder wilt veranderen.
Vorig seizoen: Zuid-West – Merkem 1-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties