Kompany: "Derby wordt nog intenser"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Kompany: "Derby wordt nog intenser"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Vincent Kompany speelt zondag zijn eerste Manchester derby. Volgens hem kan de intensiteit van de derby tussen City en United alleen maar groter worden.

"Dit is de grootste derby waar ik ooit in gespeeld zal hebben. En de intensiteit van deze derby zal de volgende jaren alleen maar groter worden. City zal blijven verbeteren. We hebben nu al een goede ploeg, maar we zijn nog jong en onervaren."

Het vergaat Vincent Kompany goed bij Manchester City. Meestal speelt Kompany er als verdedigende middenvelder. Afgelopen donderdag was Kompany in het Uefa Cup-treffen met het Duitse Schalke 04 één van de absolute uitblinkers als centrale verdediger. Maar zondag op derby day doet dat er allemaal niet toe. "Alles stopt, het klassement is even van geen belang. Het gaat om deze ene wedstrijd. Er is geen club dat elfde staat of eerste. Er zijn gewoon twee ploegen uit Manchester die tot het einde zullen strijden om de match te winnen. In een derby is de druk enorm hoog. Het gaat niet om punten, het gaat om de eer. Volgens mij is dat een volledig nieuwe situatie."

Manchester City gaat zondag in het eigen City of Manchester Stadium op zoek naar een derde opeenvolgende derbyzege tegen Manchester United.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties