PD kort:: Madrilenen sterk op verplaatsing

Tonnelier Caroline

Terwijl Real Madrid het op verplaatsing wat laat afweten dit seizoen, doen de 'mindere' ploegen uit de hoofdstad het wel goed buitenshuis. Getafe blijft schitteren tegen de toppers en Atlétioc pakte een overtuigende zege op het veld van Sporting.

Villarreal kreeg het bezoek van Getafe, dat eerder al een punt pakte in Camp Nou en vorige week op eigen veld sterker was dan Real Madrid.  Net als tegen de Koninklijke begon de derde ploeg van Madrid uitstekend aan de wedstrijd en dat resulteerde in een snelle voorsprong.  Granero zorgde met een heerlijk doelpunt voor de vroege bezoekende voorsprong.  Op het kwartier miste Villarreal de gelijkmaker met een bal die op de deklat strandde en aan de overkant toonde Gavilán met opnieuw een knap doelpunt zich wel efficiënt.  De Madrilenen leverden een uitstekende prestatie in de eerste helft en kwamen zelfs op een 0-3 voorsprong.  Op het halfuur leek Casquero de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Na de pauze pakte Villarreal echter uit met een sterke remonte.  Vrij vroeg in de tweede helft zorgde Pires voor het doelpunt van de hoop en in de slotfase kon El Submarino Amarillo nog een punt uit de brand slepen.  Eguren en Rossi zorgden voor de 3-3 eindstand.

Atlético heeft niet meteen een sterke uitreputatie en stond voor de moeilijke verplaatsing naar Sporting Gijón.  Na minder dan vijf minuten keken de hoofdstedelingen al tegen een achterstand aan na een doelpunt van BilicAguëro zorgde met twee doelpunten echter voor een bezoekende voorsprong aan de pauze.  Voor het uur liep Atlético via Forlán uit tot 1-3, maar Barral tekende voor de snelle aansluitingstreffer.  Verder kwamen de Asturiërs echter niet en het was Atlético dat met nog twee doelpunten uiteindelijk een ruime zege boekte.  Maxí Rodríguez en Forlán zorgden voor de 2-5 eindstand.  Atlético doet met deze overwinning sowieso een goede zaak in de klassering, gezien het puntenverlies van Villarreal en de onderlinge confrontaties tussen Barcelona en Valencia en Real en Sevilla.