Milan en Juve blijven nipt op titelkoers

Maarten Vandenabeele

AC Milan en Juventus blijvan op zes punten van leider Inter na deze speeldag. Het kostte beide teams wel de nodige moeite. Napoli blijft vierde, terwijl Udinese steeds verder wegzakt.

Milan moest zonder Ronaldinho Catania bekampen: de Braziliaan viel uit op de laatste training en Shevchenko verving hem.
In de eerste helft kregen de maar met momenten goed spelende Rossoneri enkele kansjes, maar aan de overkant was het wel schrikken toen Mascara de paal raakte. Na de pauze was het spel van de thuisploeg niet veel beter. Een standaardsituatie brak de wedstrijd open: op een hoekschop, in de 65e minuut, kopte Kakà (foto) de bal via Stovini in doel, 1-0. Catania kwam helemaal op het einde nog gevaarlijk opzetten, maar het bracht geen zoden meer aan de dijk.

Juventus pakte de drie punten in de slotfase mee bij Lecce. Na een slappe eerste helft greep Giovinco (foto) zijn kans: de kleine spits mocht eindelijk eens starten van Ranieri, omdat zowel Del Piero als Iaquinta onbeschikbaar waren, en bedankte met een weergaloze vrije trap in de 57e minuut, waartegen Benussi geen verhaal had, 1-0. Juventus ging even door maar de geruststellende 2-0 kwam er niet en Lecce rook zijn kans. Na enkele mogelijkheden op de 1-1 trapte invaller Cacia in de 81e minuut de gelijkmaker in de vlucht binnen: 1-1. Toch haalde de Oude Dame het nog: een voorzet van De Ceglie werd door Amauri krachtig binnengekopt: 1-2 in de 90e minuut.

Napoli blijft in de topvier na een zege tegen Siena. In de eerste helft waren de bezoekers licht de betere ploeg, maar na de pauze kwamen de doelpunten: Maggio en Denis zorgden voor een thuisoverwinning, 2-0.

Fiorentina maakte brandhout van Torino. Al na 3 minuten opende Mutu de score, 0-1, en op het einde van de eerste helft pikte ook Gilardino een doelpuntje mee: 0-2. Kuzmanovic zorgde voor 0-3, waarna Rosina vanaf de stip kon milderen: 1-3. Met zijn tweede goal van de middag legde Gilardino de eindstand vast: 1-4.

Udinese ging met de billen bloot bij Atalanta. Valdes, Doni en veteraan Vieri zorgden voor een klinkende 3-0.

Cagliari won van Palermo met het kleinste verschil. Fini scoorde in de 34e minuut vanuit buitenspel, maar het feestje mocht toch doorgaan: 1-0.

Bologna speelde andermaal gelijk: voor de vijfde maal op rij. Reggina kwam via Corradi en Barreto tweemaal aan de leiding, maar Valiani en Di Vaio sloegen terug namens de Rossoblu: 2-2. Mudingayi stond 90 minuten op het veld bij de bezoekers.

Vanavond wordt in Genua de 'Derby della Lanterna' gespeeld, tussen Sampdoria en Genoa.