Analyse Barça blijft indruk maken

Tonnelier Caroline
| 5 reacties
Barça blijft indruk maken

Barcelona gaat ook tegen de andere topploegen door op zijn indrukwekkend elan. Valencia werd met een 4-0 pandoering naar huis gestuurd. Sevilla haalde het in de topper op Real en vindt aansluiting bij nummer twee Villarreal.

De topaffiche van de speeldag was de confrontatie tussen Barcelona en Valencia, de eerste grote test voor de ploeg van Emery. De bezoekers kwamen nooit in het stuk voor en gingen kansloos onderuit in Camp Nou. Henry ving met drie treffers de afwezigheid van topschutter Eto'o uitstekend op en was de held van de avond. Barcelona bouwt met die nieuwe zege en het nieuwe puntenverlies van een aantal concurrenten voort aan een comfortabele voorsprong.
Een andere interessante confrontatie aan de top was het duel tussen Real Madrid en Sevilla. De Koninklijke wilde nog wat vertrouwen tanken in de aanloop naar de clásico tegen Barcelona, maar moest na een zwakke eerste helft met een 1-3 achterstand naar de kleedkamers. Na de pauze kwamen de Madrilenen met een opflakkering nog op gelijke hoogte, maar na de uitsluiting van een op dat moment sterk spelende Robben was het toch nog Sevilla dat de drie punten pakte. Real Madrid heeft als vijfde nu al negen punten achterstand op Barcelona en moet volgend weekend punten pakken in Camp Nou als het nog een rol wil spelen in de titelstrijd.
Villarreal ontving Getafe, dat eerder al sterk presteerde tegen Barcelona en Real Madrid. Ook in El Madrigal toonden de Madrilenen zich van hun beste kans, althans in de eerste helft. Met een 0-3 ruststand leek de wedstrijd gespeeld, maar Villarreal pakte na de pauze uit met een knappe remonte en hield zo toch nog een punt thuis.
Intussen blijft ook Deportivo het uitstekend doen. De Galiciërs verloren dit seizoen nog maar één keer in het eigen El Riazor en daar kon Málaga geen tweede nederlaag aan toevoegen. De Andalusiërs wonnen nog nooit op het veld van Depor en werden ook dit keer met lege handen naar huis gestuurd. Met twee goals in drie minuten in het midden van de tweede helft pakte de thuisploeg een 2-0 zege, goed voor een gedeelde zesde stek.
Osasuna was tegen Valladolid nog eens goed bij schot en liep zowaar uit tot 3-0. Wedstrijd gespeeld zou men denken, maar daar dachten de bezoekers anders over. Dankzij een sterk laatste halfuur sleepte Valladolid toch nog een punt uit de brand. De Castillianen zetten zo hun goede reeks voort en blijven achtste.
Espanyol Barcelona mocht meteen na de trainerswissel op bezoek bij Real Betis, een van de favoriete verplaatsingen van de Catalanen. Espanyol keerde de laatste jaren zelden met lege handen terug van Heliópolis en ook nu pakte het een punt. Daarmee komen ze wel nog niet weg van de degradatieplaatsen. Betis staat dan weer bovenaan de middenmoot.
Almería is na een goede start helemaal teruggezakt. In Numancia kwamen de Andalusiërs wel nog op voorsprong, maar verder bakten de bezoekers er weinig van. Ondanks een numeriek overwicht tijdens een groot deel van de tweede helft, was Numancia negentig minuten de betere ploeg en daarmee pakte de ploeg van Kresic een verdiende en belangrijke 2-1 zege.
Racing Santander kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen Athletic Bilbao. In een tegenvallende wedstrijd leken de Basken zelfs met de drie punten te gaan lopen, maar na de uitsluiting van Orbaiz en een flater van de bezoekende doelman hield Racing in de slotfase toch nog een punt thuis. Beide ploegen schieten weinig op met dit gelijkspel.
Mallorca blijft op de sukkel. Tegen rode lantaarn Recreativo gaf de ploeg uit de Balearen op eigen veld twee keer een voorsprong uit handen. De bezoekers uit Huelva vonden eindelijk vlot de weg naar de netten en pakten met een goede prestatie een verdiende 2-3 zege. Daarmee is Recreativo ook opnieuw verlost van de rode lantaarn, die terugkeert naar Pamplona. Mallorca staat slechts drie punten boven de onubenses.