Bl Kort: Bayern en Leverkusen geven winst weg

Philippe Crols

Bayern München en Bayer Leverkusen hebben zaterdagnamiddag niet meteen de beste zaken gedaan. Beide teams gaven een voorsprong in de laatste minuut nog uit handen. Hoffenheim kan morgen een slag slaan.

Bayern pakte in Stuttgart een punt en is voorlopig alleen leider. Het zag de winst wel door de vingers glippen. Borowski en Toni bogen de 1-0-achterstand om. Khedira had op slag van rust de thuisploeg op voorsprong gebracht. Vijf minuten voor tijd kreeg Oddo rood. Bayern leek het toch te gaan halen, maar helemaal op het einde maakte Khedira alsnog gelijk.

Leverkusen had moeite om de muur van Cottbus te slopen. Met nog een kwartier te spelen vond Rolfes toch een gaatje. Helaas voor Bayer scoorde Shao in de slotfase nog de 1-1.

Hertha BSC blijft bovenaan meedraaien en maakte geen fout. Karlsruhe keek na acht minuten al tegen een achterstand aan na een goal van Nicu. Daarna was het wachten tot een kwartier voor tijd vooraleer Domovchiyski de score verdubbelde. Lustenberger en Raffael zorgden voor de zware 4-0-cijfers.

Ook HSV won. Het had aan een goal van Petric genoeg om de zege tegen Frankfurt binnen te halen.

Hannover en Bielefeld deelden de punten. Stajner scoorde na een halfuur de 1-0, maar de onvermijdelijke Wichniarek stelde na een uur gelijk.

Bij Werder Bremen zagen ze de bui alweer hangen. Tegen Wolfsburg kwam het na drie minuten al op achterstand na een goal van Gentner. Mertesacker maakte nog in de eerste helft gelijk. In het tweede bedrijf scoorde Josue tegen zijn eigen ploeg. Daardoor won Werder.

Köln heeft in het degradatieduel te Bochum een gouden zaak gedaan. Dabrowski kon de 0-1 van McKenna nog wel uitwissen, maar drie minuten voor het einde bezorgde Ishiaku zijn team alsnog de zege. Op dat moment stonden de bezoekers nog maar met tien mensen op het veld na de uitsluiting van Geromel. Novakovic kreeg in de laatste minuut ook nog rood.