Groots Juventus wijst Milan terug

Juventus heeft de topper van AC Milan gewonnen en wordt nu dé uitdager van Inter in de Serie A. De Bianconeri waren heer en meester en behaalden een oververdiende zege.

Bij Juventus uiteindelijk geen Camoranesi: zijn schouderblessure speelde hem nog te veel parten. Ancelotti kon in laatste instantie geen beroep doen op Flamini en Kakà.

De Bianconeri namen een aarzelende start en Milan kwam schuchter opzetten, zonder doelgevaar te creëren. Amauri probeerde het aan de overkant wel met een spectaculaire omhaal, maar de bal ging naast. het was het teken voor Juve om te gaan drukken en Del Piero en Mellberg kregen kansjes. In de 15e minuut ging Del Piero neer in een duel met Jankulovski: strafschop. Del Piero velde het vonnis zelf: 1-0.

Milan ging op zoek naar de gelijkmaker en Ambrosini liet een enorme kans liggen, toen hij op twee meter van het doel onbegrijpelijk miste. Manninger moest een schot van Zambrotta wegboksen en Seedorf kon net niet voor de rebound zorgen. Na een snelle aanval Kaladze - Ronaldinho - Pato kon die laatste wel de weg naar doel vinden: 1-1 in de 31e minuut.

Lang duurde de vreugde van de bezoekers niet, want drie minuten later stond Juve weer op voorsprong: Chiellini kopte op een hoekschop onhoudbaar voorbij Abbiati, 2-1. De Bianconeri drukten door en in de 41e minuut vond een voorzet van De Ceglie, die de geblesseerde Nedved al was komen vervangen, Amauri en de Braziliaan kon moederziel alleen binnenwerken: 3-1.

In het begin van de tweede helft liet Juventus zijn tegenstander niet los, maar toen de Rossoneri dan eindelijk eens over de helft kwamen, was het wel raak: een schot van Ambrosini week af op Chiellini en Manninger was kansloos, 3-2 in de 56e minuut.

Marchisio lanceerde even later De Ceglie en Zambrotta moest aan de noodrem trekken net voor de Juve-youngster de zestien inging: de Milan-verdediger kreeg zijn tweede gele kaart en de bezoekers moesten nog 25 minuten met zijn tienen verder.

Juventus profiteerde al 4 minuten later: op een duet Sissoko - Amauri plaatste laatstgenoemde het orgelpunt met een gekraakt schot in de dichtste hoek, 4-2. Een minuut later schoot Del Piero op de paal.

De strijd was gestreden: Milan had de kracht niet meer om te reageren en Juve kon rustig uitspelen.

Juventus is nu alleen tweede op zes punten van Inter. Milan is vierde, na Napoli nog, op al negen lengtes van de stadsrivaal.