4B kort: Dilbeek kroont zich tot herfstkampioen

Kevin Vanbuggenhout

Zondag werden er in vierde klasse B zeven wedstrijden afgewerkt. Dilbeek kroonde zich na een vlotte zege tegen Opwijk herfstkampioen.

Opwijk wou de aansluiting houden met de top door leider Dilbeek een hak te zetten. Dat zou er echter niet van komen. Capidis kopte Dilbeek na twintig minuten op voorsprong. In de tweede helft breidde Mike Pauwels de Dilbeekse voorsprong uit tot 3-0. Dilbeek Sport is zo reeds herstkampioen, al moet het voor nieuwjaar nog één keer in actie komen.

Grimbergen - Temse was een incidentrijke partij waarbij de scheidsrechter het heel moeilijk had. Temse liep tegen de gang van het spel in 0-2 uit via Kubilskis en Michels. Twee strafschopdoelpunten, waarvan één in de voorlaatste minuut wat voor heel wat frustraties bij Temse zorgde, van Koen Baudet leverden Grimbergen een verdiend punt op. Temse eindigde de match met acht door uitsluitingen van Kubilskis, Damman en Dewilde.

Onderaan won Zele de degradatietopper van Borgerhout met 4-0. Meldert won de derby tegen Opstal met 2-1. Bornem en Ternat haalden in extremis de overwinning binnen. Berchem - Londerzeel was 2-2, al werd Berchem in de slotminuut een zuivere strafschop onthouden.

Volgende week worden er ter afronding van de heenronde nog enkele inhaalmatchen afgewerkt.