Club Brugge opnieuw vernederd, GB wint degradatietopper

Anthony Van der Planken
| 60 reacties

Club Brugge blijft in de hoek waar de klappen vallen. Blauw-zwart leed zijn vierde nederlaag op rij, en wat voor één. 5-1 werd het in Moeskroen.

Club startte nochtans goed aan de match, met de 0-1 van Akpala en enkele goede mogelijkheden op een tweede goal. Maar Moeskroen toonde zich uiterst efficiënt aan de overkant en voetbalde zich nog voor de rust naar een 3-1 voorsprong, met goals van Sishuba en twee keer Custovic. Club Brugge creëerde wel kansen na de rust, maar slaagde er niet in nog te scoren. Het was integendeel Custovic die zijn derde maakte, en in de slotfase werd het zelfs nog 5-1 via Lepoint. De druk op Mathijssen neemt nog meer toe, de kans lijkt groot dat hij na de winterstop niet meer op de Brugse bank zal zitten.

Onderin deed Germinal Beerschot een gouden zaak. De Ratten wonnen met 2-0 van Tubeke, dankzij doelpunten van Malki en Pieterjan Monteyne.

Bovendien liet Germinal Beerschots concurrentie ook punten liggen. Roeselare ging met 4-3 onderuit op het veld van Cercle Brugge. Voor Cercle scoorden De Sutter, Iachtchouk (twee keer) en De Smet. Voor Roeselare stonden Bétrémieux, Outtara en Hietanen aan het kanon.

Lokeren en KV Mechelen hielden het bij een 2-2 gelijkspel. Lokeren kwam twee keer op voorsprong via Golan, maar telkens maakte Rossini gelijk.

Charleroi won zijn eerste wedstrijd onder Collins. Tegen Dender werd het 2-0, met goals van Miceli en Maklese.

In Bergen - Zulte Waregem ten slotte werd het 2-2. Bergen kwam twee keer op voorsprong, via Jarju en Dahmane, maar Zulte Waregem kwam telkens terug, eerst via Meert, daarna via Copin. Onderweg kreeg Bergen-speler Oris nog rood.