Sollied: 'We geven te makkelijk doelpunten weg'

Nico Wieme
| 5 reacties
Sollied: 'We geven te makkelijk doelpunten weg'
Foto: © SC

De Heerenveendefensie gaf zaterdag tegen Sparta Rotterdam alweer geen echt zekere indruk. Doelman Brian Vandenbussche moest zich maar liefst vier keer omdraaien. Coach Trond Sollied zit met de handen in het haar.

SC Heerenveen verloor zaterdag met 4-1 bij Sparta. Vooral de laatste twee Rotterdamse treffers wekten de nodige zorgen bij Trond Sollied. De 3-1 was volledig op het conto van doelman Brian Vandenbussche te schrijven en bij de 4-1 kon Yuri Rose ongehinderd intikken.
 
Sollied ziet maar een remedie om het defensieve euvel te verhelpen. “Trainen. Trainen, praten en beelden laten zien. Versterking in de winter? Het is nu zaak deze spelers vertrouwen te blijven geven. Of er nieuwe spelers bijkomen zien we in januari wel. Maar alles is mogelijk.”
 
Over de eerste helft tegen Sparta toonde Sollied zich uitermate tevreden. “We hadden op voorsprong kunnen komen en we gaven ook niets weg. Daar was ik dan ook tevreden over. Maar het is dan zaak om de organisatie te behouden. In de tweede helft waren we niet meer zo sterk. We komen achter, maken nog wel de 1-1, maar Sparta kwam daarna weer snel op voorsprong.”
 
De ex-coach van onder andere AA Gent en Club Brugge tikte een blunderende Vandenbussche op de vingers. “We bleven het geloof in een goed resultaat houden, maar dan krijg je weer te makkelijk een derde treffer tegen. Dat geeft geen zelfvertrouwen. We geven de doelpunten gewoon te makkelijk weg. Soms zelfs op kinderachtige wijze. Dat is niet mooi om te zien”, eindigde Sollied.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties