Tienen en Antwerp profiteren niet na spektakelstuk

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Tienen en Antwerp profiteren niet na spektakelstuk

KVK Tienen noch Antwerp hebben kunnen profiteren van het puntenverlies van Sint-Truiden om dichter bij de leider te komen. Beide ploegen hielden elkaar na een spektakelstuk in evenwicht: 2-2.

Antwerp probeerde van bij het eerste fluitsignaal de wedstrijd in handen te nemen, maar de Great Old stuitte op de vlijmscherp counterende Suikerjongens. Een eerste poging van Mathieu Belme werd nog geblokt door Matthias Trenson, maar Yve Thijs deed de misser al snel vergeten. Met een schicht van op ruim 20 meter in de verste kruising liet hij Pedrag Ristovic volledig kansloos.
 
Tienen ging door. Michael Lacroix dolde met de Antwerpse defensie, maar vond Ristovic op weg naar doel. Sebastien Dufoor was echter goed gevolgd en duwde de 2-0 tegen de netten. De thuisploeg liet het tempo zakken en rekende op een nieuwe dodelijke tegenstoot om Antwerp helemaal knock-out te tikken.
 
Darko Lukanovic kreeg twee uitstekende kansen om Antwerp terug in de wedstrijd te brengen, maar de Zweed vergat te scoren. Een afstandsschot belandde via Ronny Schuermans in hoekschop. Bij een tweede poging omspeelde Lukanovic de Tiense goalie. David Vandecauter was echter op tijd terug gekomen om hem het scoren te beletten. Via Davy Peeters belandde het leer nog bijna in doel. Nu ontpopte Bart Vanhees zich tot reddende engel. In de slotfase besloot Emmanuel Kenmonge nog op Schuermans en kopte Setti van dichtbij onbegrijpelijk over.
 
De thuisploeg liet zich echter niet onbetuigd en kreeg twee uitstekende kansen om Antwerp volledig uit te tellen. Belme wachtte echter te lang om te besluiten, een poging van Dufoor belandde via de vingertoppen van Ristovic in het zijnet.
 
De tweede helft leek een maat voor niets te worden, maar Kenmonge stak het vuur terug aan de lont. De Kameroener prikte op aangeven van de bedrijvig ingevallen Emmerik De Vriese de aansluitingstreffer tegen de netten. Antwerp geloofde terug in zijn kansen – Davidovic gooide Coulibaly in de strijd voor Slovic – en kreeg de steun van een enthousiaste schare rood-witte fans.
 
Het was opnieuw Kenmongé die Antwerp de verdiende gelijkmaker bezorgde. Vanhees kon voldoende bij een diepe bal van Gbarssin. Kenmongé bedankte en knikte over Schuermans binnen. Het spel bleef goed over en weer gaan met nog kansen aan beide kanten. Barbé en Bogaerts misten voor Tienen. Kenmonge knikte zijn derde van de middag naast.
 
Een billijke puntendeling waarmee beide ploegen weinig opschieten. Lierse kroont zich opnieuw tot de winnaar van het weekend. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties