Turnhout geniet van zijn leidersplaats

Rombaux Gunther
| 0 reacties
Turnhout geniet van zijn leidersplaats
Foto: © SC

Tijdens het afgelopen weekend werd er gefeest in Turnhout. Na winst op het veld van Rupel Boom kroonden de Binken zich tot herfstkampioen van derde klasse B. Een verdiende beloning voor de club die in 15 wedstrijden amper 6 goals incasseerde.

KV Turnhout en Rupel Boom maakten er een kleurrijke wedstrijd van tijdens het afgelopen weekend. Moeilijk was dit niet gezien de zes gele en twee rode kaarten waarmee scheidsrechter Cosco zwaaide . Toch hield Turnhout stand in een bitsige partij en boekte het een 1-3 winst. Meteen werd het feestje ingezet want de club nam de leidersplaats over van Wezet. Kevin Janssens was na de match opgelucht dat hij de wedstrijd kon volmaken gezien hij het hard te verduren kreeg.

“ Het werd een duel op het scherpst van de snee. Vooral in de eerste helft toen ik ontsnapte aan een doodschop. Gelukkig sprong ik net op tijd omhoog of de partij zou over geweest zijn voor mij. Raar maar waar bleef deze fout echter onbestraft. Wel jammer waren de twee rode kaarten in de wedstrijd. Zowel Jerry Poorters als Tom Moons kregen een te zwaar verdict, misschien wou de scheidsrechter wel wat compenseren. Maar dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren in het voetbal. Wij waren blij om de wedstrijd winnend af te sluiten gezien de sterkte van de tegenstander.”

Door deze winst kroonde de club zich tevens tot herfstkampioen van zijn reeks. Een club die in 15 wedstrijden amper 6 doelpunten incasseerde is een verdiende leider. Het lijkt er dan ook meer en meer op dat Turnhout samen met Wezet nog een lange strijd zal uitvechten om de titel.

“Als herfstkampioen de winterstop ingaan is uiteraard een schitterende zaak. Op de bus werd alvast een feestje ingezet en dat zal ongetwijfeld ook het geval geweest zijn bij onze meegereisde fans. Wezet-trainer Casimir Jagiello was een aandachtig toeschouwer en droop duidelijk teleurgesteld af. Wij tellen nu immers twee punten meer dan hen en zullen er alles aan doen om deze voorsprong zo lang mogelijk te behouden. Momenteel genieten we van onze leidersplaats en we zullen er alles aan doen om er een mooi vervolg aan te breien,” verkondigde een strijdlustige Kevin Janssens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties