Vrieskou kan bekerpartijen in gevaar brengen

Mathias Dumarey
| 7 reacties
Vrieskou kan bekerpartijen in gevaar brengen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend en begin volgende week worden de achtste finales van de Belgische beker afgewerkt. Door de hevige vrieskou dezer dagen zouden die wedstrijden wel eens in het gedrang kunnen komen. In grote delen van het land heeft het overigens ook gesneeuwd.

De wedstrijd van zondagmiddag tussen Club Brugge en SV Roeselare zou normaal wel kunnen doorgaan, want in het noordwesten van West-Vlaanderen is er geen sneeuw gevallen. De echte dooi wordt ergens begin volgende week verwacht, maar zeker is dat niet. "Onze computers voorspellen nu al enkele dagen dat het beter zou worden, maar het tijdstip waarop het warmer zou worden, schuift elke keer één dag op. Maandag of dinsdag zou het zachter worden", aldus VRT-weerman Frank Deboosere in de krant Gazet van Antwerpen.

"Het zou overigens meteen beginnen regenen en dat is de ideale combinatie om de grond te ontdooien. De voetballiefhebbers hoeven dus niet te wanhopen, maar het wordt wel kantje boord", aldus nog Deboosere. De voetbalbond houdt de situatie alvast nauwlettend in het oog. Morgen zou de KBVB al een uitspraak willen doen voor komend weekend. Naast de bekerpartijen wordt er dit weekend namelijk ook opnieuw gevoetbald in tweede klasse, derde klasse en bevordering. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties