Analyse Winteranalyse Cercle Brugge: Onnodig puntenverlies

Dirk Pieters
| 0 reacties
Winteranalyse Cercle Brugge: Onnodig puntenverlies

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staat Cercle Brugge op het programma.

* VERWACHTINGEN VOOR HET SEIZOEN
 
Voor Cercle moet dit het seizoen van de bevestiging worden. Kan groen-zwart nog beter doen dan vorig jaar? Het verloor enerzijds Besnik Hasi, die ervoor opteerde hulptrainer bij Anderlecht te worden, maar anderzijds komt Thomas Buffel de rangen vervoegen. Niet echt een verzwakking dus. Ook Tom De Sutter lijkt stilaan opnieuw klaar voor de strijd. Verder bleef de kern samen. Een te duchten concurrent voor de Europese plaatsen.
 
* HEENRONDE
 
De competitiestart werd geen succes voor Cercle Brugge. In de eerste vier wedstrijden wist het maar één partij te winnen. Zowel Kortrijk, Anderlecht als Charleroi bleken te sterk te zijn voor de ploeg van trainer Glen De Boeck. Nadien ging het al iets beter met als uitschieter een 4-1 overwinning tegen Standard. Na de knappe overwinning kwam er een nieuwe ontnuchtering. Een 3-1 nederlaag tegen Club Brugge en ook tegen Dender werd er op een knullige manier verloren: 1-2. Tegen neo-eersteklasser Tubeke werd eveneens met punten gemorst. Gelukkig wist Cercle Brugge nog wel de moeilijkere wedstrijden tegen Westerlo, AA Gent en KV Mechele te winnen.
 
* TOPPER
 
Oleg Iachtchouk blijft het opvallend goed doen bij Cercle Brugge. Ook met concurrenten als Tom De Sutter, Thomas Buffel en Stijn De Smet wist de ex-Anderlechtspeler zich steeds in de ploeg te spelen. Afgelopen seizoen was Iachtchouk goed voor heel wat treffers en ook nu staat zijn teller al op zeven. Ook Tony Sergeant doet het uitstekend op de positie van Hasi. De ex-speler van Antwerp en Zulte Waregem speelde een knappe heenronde.
 
* FLOPPER
 
Honour Gombami was afgelopen seizoen één van de smaakmakers bij Cercle Brugge, maar dit seizoen is het heel wat minder. De Zimbabwaan is nog maar de schim van de flitsende speler die hij vorig seizoen was en heeft het moeilijk om zich opnieuw in de ploeg van trainer Glen De Boeck te knokken.  
 
* HOE MOET HET VERDER?
 
Cercle Brugge begon slecht aan het seizoen, maar wist ondertussen toch al op te klimmen naar een mooie vijfde plaats. Het is duidelijk dat de vereniging op dreef is gekomen vlak voor de winterstop, maar hoe moet het verder in januari? Tom De Sutter trekt naar Anderlecht en Stijn De Smet wil maar al te graag weg, maar mag niet. Kan Cercle Brugge dit oplossen? Glen De Boeck hoopt alvast dat Kanu het verlies van De Sutter kan opvangen. De oefenmeester wil heel graag ook Dominique Foley van AA Gent aan zijn kern toevoegen, maar tot een akkoord met de Buffalo's kwam het nog niet. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties