Roma en Milan schieten niet op met gelijkspel

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

AS Roma en AC Milan verdeelden de punten in Rome na een aangenaam kijkstuk. Beide ploegen schieten daar weinig mee op in de stand: Milan blijft op 9 punten hangen van Inter en Roma raakt niet uit de middenmoot weg.

David Beckham mocht meteen zijn competitiedebuut vanaf de aftrap maken bij Milan, maar net als de andere sterren, Kakà en Ronaldinho, maakte hij geen te beste indruk. De wedstrijd kwam traag op gang en beide ploegen meden de risico's. De thuisploeg nam iets meer initiatief en werd daarvoor beloond in de 22e minuut: de afweer van de Rossoneri stond te slapen en Vucinic kon de bal recupereren, Jankulovski voorbijsnellen en de 1-0 voorbij Abbiati schieten. Milan probeerde vervolgens iets terug te doen, maar de balcirculatie verliep veel te traag om de Romeinse verdediging in verlegenheid te brengen.

In de tweede helft zagen we onmiddellijk een heel ander Milan. Na 3 minuten kwam de bal via Kakà bij Pato, die voor 1-1 zorgde. Nauwelijks 5 minuten verder trok Pato zich van aan de zijkant op gang, snelde zijn belager Mexes voorbij en vanuit een scherpe hoek stifte hij de bal heerlijk over Doni: 1-2. Roma was op achtervolgen aangewezen, maar grote kansen kwamen er niet, tot Vucinic in de 72e minuut zijn hoofd tegen een verwaaide bal kon aanzetten en het leer overhoeks kon binnenkoppen: 2-2. Daar bleef het bij. Milan speelde enkele counters net zorgvuldig uit en de ingevallen Aquilani zag een atoomschot net naast gaan.