Pl kort: Chelsea en Man Utd door oog van de naald

Philippe Crols

Manchester United is minstens tot maandag de nieuwe leider in de Engelse Premier League. De landskampioen kroop net als vicekampioen Chelsea op zaterdag wel door het oog van de naald.

Manchester United leek in Bolton op een 0-0-gelijkspel af te stevenen. In de laatste minuut bezorgde Dimitar Berbatov zijn team alsnog de volle buit.

Chelsea hield het nog spannender. De Londenaars kwamen thuis na een uur spelen 0-1 achter tegen Stoke na een goal van Rory Delap. In minuut 88 maakte Juliano Belletti gelijk en Frank Lampard (foto) bracht Stamford Brigde met een doelpunt in blessuretijd helemaal in extase.

Aston Villa blijft ook nog bovenaan meedoen. Het kwam na een goal van Danny Collins op achterstand in Sunderland, maar in de tweede helft boog Villa, dankzij treffers van James Milner en Gareth Barry, de scheve situatie alsnog om.

Onderaan boekte Manchester City een zege tegen Wigan. Pablo Zabaleta scoorde het enige doelpunt. Ook Blackburn pakte een belangrijke overwinning. Dankzij twee goals van Jason Roberts en eentje van Benni McCarthy kregen de Rovers Newcastle klein. Ook West Brom haalde uit. Chris Brunt en Robert Koren (2x) zorgden voor een makkelijke 3-0-zege tegen Middlesbrough.