Koeweiti's bieden 530 miljoen voor Liverpool

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Koeweiti's bieden 530 miljoen voor Liverpool
Foto: © SC

De invasie van het Midden-Oosten in de Premier League gaat verder. De Al-Kharafi familie uit Koeweit onderhandelt over de overname van Liverpool en heeft 530 miljoen euro veil om eigenaar te worden van ‘The Reds’.

Liverpool is momenteel nog in handen van de Amerikanen Tom Hicks en George Gillet, maar beide heren hebben zich de voorbije jaren niet populair gemaakt bij de supporters en zijn de laatste maanden actief op zoek naar een nieuwe eigenaar voor de club. Hicks en Gillet hopen 635 miljoen euro op te strijken. In februari 2007 telden ze ‘slechts’ 235 miljoen euro neer.
 
Een potentiële overnemer is de familie Al-Kharafi uit Koeweit, met een geschat kapitaal van 8,5 miljard euro één van de rijkste families uit het Midden-Oosten. De familie meldde zich eerder al bij Newcastle United en bracht in november al een bod uit op Liverpool. Dat bod werd toen ingetrokken. Nu wil Al-Kharafi 530 miljoen euro op tafel leggen.
 
De Al-Kharafi familie wordt geleid door twee broers, Nasser en Jassem, maar Liverpool zou in de handen komen van één van hun zoons. De familie vergaarde het fortuin onder andere in de bouw- en banksector, telecommunicatie en fast food.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties