Speeldag 23: Lierse kan co-leider worden, STVV vrij

Kevin Pieters
| 9 reacties
Speeldag 23: Lierse kan co-leider worden, STVV vrij

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 23 is voor Lierse van groot psychologisch belang. STVV rust en mits winst wordt Lierse co-leider. Antwerp krijgt kans om revanche te nemen tegen Ronse. Namen, Eupen, Hamme en Deinze zijn wanhopig op zoek naar een driepunter: een vooruitblik.

Zaterdagavond

Oostende treedt in eigen stadion aan tegen Eupen, de rode lantaarn van Tweede Klasse. De kustploeg verslikte zich vorige week nog op het veld van Deinze. Het geraakte niet verder dan een 3-3 gelijkspel en verspeelde hiermee twee kostbare punten. Eupen speelde ook gelijk tegen rechtstreeks concurrent in de degradatiestrijd Namen (1-1). Oostende zag eerder deze week goalgetter Gueï vetrekken naar het zonnige Griekenland, waar de spits zal uitkomen in de Griekse Tweede Klasse. Met Laleman, Mokulu en Grandisson heeft de kustploeg nog genoeg aanvallen geweld rondlopen om het verschil te maken.

Antwerp mag de nederlaag in de topper tegen Lierse (4-1) proberen door te spoelen in het eigen Bosuilstadion. Tegenstander van dienst is het knap presterende Ronse. Voor Antwerp het moment op revanche te nemen voor de twee nederlagen die ze opliepen in de heenronde. Zowel in de competitie als in de beker trok Ronse aan het langste eind. De Great Old heeft nog altijd een transferverbod en met de komst van het nieuwe stadion op Petroleum Zuid lijkt er onder de supporters toch wat onrust binnen te sluipen. Ronse had vorige speeldag een snipperdag en heeft zich dus ruim kunnen voorbereiden op het treffen met stamnummer één. Bij de thuisploeg hebben heel wat spelers kans op een schorsing (gele kaarten) waardoor de topper volgende week tegen Sint-Truiden in het gedrang zou komen.

FC Doornik mag op eigen veld SK Deinze partij geven. Een op papier gemakkelijke wedstrijd, ware het niet dat Deinze vorige week Oostende nog op een gelijkspel hield en FC Doornik in extremis gelijk speelde op het veld van KVK Tienen. Voor Deinze was Declercq vorige week goed voor twee penalty-doelpunten en was Dorizon de redder van Doornik. Deinze levert nog steeds een strijd met het degradatiespook, voor Doornik is elk punt meegenomen in een vooralsnog zorgeloos seizoen.

RS Waasland mag dan wel op een tiende plek staan in het klassement, de kloof met de top-5 bedraagt slechts 4 punten. De Waaslanders krijgen het bezoek van KVK Tienen, derde in de stand. De Tiense club speelde vorige week twee kostbare punten kwijt in het duel met Doornik en zullen met de verplaatsing naar Red Star opnieuw moeten strijden voor de punten. Waasland ging vorige week nog wel onderuit op het veld van Brussels (2-0). De Wase club legt bovendien sterke thuisstatistieken voor. Het verloor slechts 2 van zijn 10 thuiswedstrijden.

Zondagmiddag

Met O. Charleroi – Virton staat er een Waalse clash op het programma tussen twee clubs die net boven de degradatiezone bengelen. De Doggen behaalde vorige week nog een knappe 0-0 tegen Beveren, Virton deed het nog beter met een 2-0 overwinning tegen OH Leuven. Spits Bendaha was goed voor het vroege openingsdoelpunt.

OH Leuven heeft de terugronde slecht ingezet. Vorige week gingen de Brabanders nog kansloos onderuit op het veld van Virton. De lijn van voor de winterstop wordt blijkbaar doorgtrokken.  Zondagmiddag mogen ze Brussels ontvangen. Opnieuw geen makkelijke klus, wetende dat Brussels vorige speeldag Waasland met lege handen huiswaarts stuurde. Sanogo en Durieux tekenden voor de doelpunten in die wedstrijd. Brussels profiteerde vorige speeldag maximaal van de driepunter (Antwerp, Oostende en Tienen lieten punten liggen).

Namen neemt het in eigen huis op tegen KVSK United. Vooral de thuisploeg heeft de punten dringend nodig en speelde vorige week gelijk tegen rode lantaarn Eupen (1-1). KVSK United geraakte op eigen veld niet verder dan een 1-1 tegen Luik. Hoewel Brouwers de score vroeg opende, kregen de Limburgers het deksel op de neus. Beide ploegen kunnen niet echt veel vertrouwen putten uit de laatste vijf wedstrijden. Vooral Namen wist amper een punt te sprokkelen.

Hamme werd vorige week vernederd door leider STVV (4-1) en ziet met de komst van Beveren opnieuw een ex-eersteklasser verschijnen. Eén van de betere middenmotors speelde vorige week nog kostbare punten kwijt tegen O. Charleroi (0-0) en in de inhaalwedstrijd woensdag tegen Ronse (4-2) verspeelde zo de kans om zich te mengen in het duel voor de eindronde. Hoewel, Beveren staat slechts twee punten van Antwerp, vijfde in de stand. Een burenoorlog dus op het veld van Hamme. In de heenronde zorgde een gelijkspel (2-2) voor een puntendeling. Voor Hamme is het nu echter wel van “de moetes”, voor Beveren ook, wil het toch aanspraak blijven maken op een plaats voor de eindronde.

Voor Lierse staat er een psychologisch belangrijk duel op het programma. Door de rustdag van leider STVV, kunnen de Pallieters op gelijke hoogte komen van de leider, mits winst op het veld van Luik. Geen gemakkelijke opgave, daar Luik aan een goed seizoen bezig is, de voorbije wedstrijden negen op vijftien heeft gehaald. Langs de ander kant leggen de Luikenaars geen denderende thuisstatistieken voor. Slechts twee overwinningen, zes gelijke spelen en één verlieswedstrijd, is niet echt hoopgevend als je de ploeg in vorm partij moet geven. De Lierenaren spelen op een wolk en de 4-1 overwinning tegen Antwerp versterkt dit gevoel alleen maar. “Samen kampioen olé olé” weerklonk vorige week luider dan ooit in de tribunes. Zondagmiddag is het opnieuw aan de spelers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties