Verbist: 'Tikkeltje geluk ontbrak'

Nico Wieme
| 2 reacties
Verbist: 'Tikkeltje geluk ontbrak'
Foto: © SC

Bram Verbist keepte een goede partij tegen KV Kortrijk, maar kon niet voorkomen dat Cercle Brugge de boot inging tegen de gouwgenoten.

Met een wereldsave rond het halfuur leek Bram Verbist zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. “Een wereldsave, ja, maar hij levert ons niets op. Een minuut later krijgen we dan toch die goal tegen. Het is jammer, zeker als je het aantal kansen van Kortrijk ziet. We hebben in de tweede helft 35 minuten op hun helft gespeeld”, zei de Cercledoelman na de met 0-1 verloren wedstrijd tegen KVK.
 
Kan Cercle wel twee wedstrijden per week aan?

Verbist: “Fysiek zijn we zeker in orde, anders kan je Kortrijk niet wegdrukken in de tweede helft. Alleen het tikkeltje geluk ontbrak.”
 
Welke lessen trek je uit deze wedstrijd?

Verbist: “We moeten niet te lang stilstaan bij deze nederlaag. De les die we hieruit moeten trekken, is dat we in sommige situaties rustiger moeten zijn. We gaan zeker bepaalde fases op video herbekijken.”
 
Kortrijk voetbalde verrassend defensief. Wat vond je daarvan?

Verbist: “Daar ga ik niet mee akkoord. KVK houdt vast aan zijn principes. Ze proberen altijd te voetballen. Met Coulibaly in de spits en Sven Kums rond hem zorgen zij altijd voor dreiging.”
 
Kan je stellen dat de drie punten die jullie op Anderlecht pikten nu weer weg zijn?

Verbist: “Zo zou je het kunnen stellen. Al mogen we dat zo niet bekijken. De drie punten tegen paars-wit waren inderdaad niet verdiend, maar we hebben ze wel. Dan mogen we nu zeker niet tevreden zijn dat we die bonus weer kwijt zijn. Ik blijf het jammer vinden.”
 
Hoe gaat de groep om met de rotatie van coach De Boeck?

Verbist: “De trainer legt die rotatie niet uit. Dat is ook niet nodig. We hebben iedereen de komende weken keihard nodig. Cercle beschikt over een kwalitatief sterke groep. Het is onmogelijk om op zo’n korte tijdsspanne telkens weer met dezelfde elf te spelen. Dat beseffen we maar al te goed.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties