Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale

In de vierde provinciale lijken Berlaar (B-reeks) en Olympic (A-reeks) goed op weg om kampioen te worden. In de andere reeksen is het nog steeds spannend.

Vierde provinciale A:

Olympic blijft ruim leider


Olympic Deurne blijft ruim aan de leiding. Het won afgelopen weekend op bezoek bij Olympic Essen en heeft acht punten meer dan dichtste achtervolger Berendrecht. Dat haalde het van Lint met 4-3. Berendrecht zal mogelijk met Heibos en Borsbeek moeten strijden om de tweede plaats. Heibos won met 3-1 van Turk Sport. Borsbeek moest het dan weer afgleggen tegen Putte en ziet Heibos naar de derde plaats klimmen.

Opnieuw puntenwinst voor Antuerpia

Antuerpia speelde vorige week gelijk en ook afgelopen weekend kon de voorlaatste een puntje pakken. Dat gebeurde in eigen huis van Mortsel. Nog onderaan boekte VE Stabroek een knappe zege tegen Excelsior Essen. Het beent Olympic Essen bij op de veertiende stek. Voor rode lantaarn Jong Merksem was er geen puntengewin. Het kreeg een 1-5-rammeling van SK Donk. Boechout won ten slotte met 2-0 van Luchtbalboys.


Vierde provinciale B:

SK Berlaar pakt opnieuw de zege


SK Berlaar verloor vorig weekend, maar afgelopen zondag kon de leider opnieuw aanknopen met een zege. Dat gebeurde overtuigend op het veld van Heindonk (0-5). Dichtste achtervolger Puurs won in eigen huis met 2-1 van Peulis en telt tien punten achterstand op de leider. Elzestraat, Putte en Blaasveld zijn de andere teams die nog min of meer kans maken op de titel. Elzestraat haalde het met 0-5 bij Emblem, Putte bleef steken tegen Rijmenam (2-2). Dat heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Blaasveld won ten slotte met 1-3 van Bevel.

Puntje voor Apollo-Nielse

Apollo-Nielse blijft nog altijd wel op de laatste plaats kamperen, maar het pakte afgelopen weekend wel een puntje. Dat gebeurde op het veld van Hingene, de op twee na laatste. Kessel, de voorlaatste, speelde thuis gelijk tegen Rumst.

Ten slotte was er ook nog de doelpuntenkermis in Leest - Hemiksem (5-3).


Vierde provinciale C:

Dosko is het noorden helemaal kwijt

Dosko heeft het afgelopen weekend opnieuw laten afweten. Het verloor met 2-1 bij Wortel en ziet Poederlee verder uitlopen. Poederlee profiteerde wel niet maximaal, want het speelde slechts gelijk op het veld van Wechelderzande. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt zes punten. Pulle miste de kans om op gelijke hoogte van Dosko te komen. Het kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Gierle.

Noordstar wint kelderduel

Noordstar heeft zwaar uitgehaald in het keldertreffen met Achter Olen. Het won met 6-0. Noordstar staat nu samen met Achter Olen op de laatste plaats. Hezewijk heeft twee punten meer dan dat duo. Die club speelde gelijk op het veld van Zandhoven.

In de middenmoot waren er zeges voor HIH Turnhout en Oosthoven. Zij wonnen respectievelijk van Molenkring en Westmalle. Grobbendonk en Massenhoven deelden de punten.


Vierde provinciale D:

Spannende titelstrijd

Dimpna is voorlopig de leider in vierde D. Het verloor afgelopen weekend wel van Immer Voort dat nadert tot op twee punten van Dimpna. De leider heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld. Wiekevorst is derde met drie punten minder dan Dimpna. Ook dat team won afgelopen weekend niet. Op bezoek bij Olmen werd het 3-3.

Pak rammel voor rode lantaarn

Rode lantaarn Schoor heeft afgelopen weekend op eigen terrein een pak rammel gekregen van Punt. De vierde in de stand won met 0-7. Blauberg kon geen afstand nemen van de rode lantaarn, want ook dat team verloor, met 0-2 van Zammel. Oosterlo, dat andere team dat afgezonderd onderaan staat, verloor met 0-4 van Zoerle.

Hallaar won in de lage middenmoot enkele plaatsen na de zege in Netegalm. Ramsel won dan weer in eigen huis van Booischot. Nog in de de helft van de klassering won Veerle in eigen huis van Vorst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties