Mario Been is volgend seizoen coach van Feyenoord

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mario Been is volgend seizoen coach van Feyenoord
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mario Been is volgend jaar de nieuwe coach van Feyenoord Rotterdam. De huidige trainer van NEC Nijmegen is een Feyenoord-man in hart en nieren. Hij was al langer de gedroomde oefenmeester in Rotterdam-Zuid. Hij blijft wel tot juni in Nijmegen.

Na het ontslag van Gertjan Verbeek begin deze maand circuleerde er maar één naam in Feyenoord-middens en dat was Mario Been. Door hem aan te stellen als nieuwe hoofdcoach voor volgend seizoen heeft het bestuur gehoor gegeven aan de wens van zowat alle supporters van de lijdende Nederlandse traditievereniging.

"Bij beide partijen was de wens er om er zo snel mogelijk uit te komen en dat is dan ook gelukt. We zijn ontzettend blij dat we mogen aankondigen dat Mario Been voor volgend seizoen onze nieuwe hoofdcoach is. Hij weet als geen ander hoe deze club in elkaar zit en hij heeft zich de voorbije jaren geprofileerd als een uitstekende trainer", aldus algemeen directeur Eric Gudde.

Ook Mario Been is tevreden dat alles in kannen en kruiken is. "Iedereen weet dat Feyenoord mijn club is en dat ik altijd gedroomd heb om ooit in De Kuip aan de slag te kunnen gaan. Ik ben ook blij dat alles nu al rond is zodat ik mij nu nog volledig kan concentreren op mijn werk bij NEC, te beginnen mét de wedstrijd tegen Feyenoord dit weekend", lachte Been.

Been wil wel niet dat er te hoge verwachtingen worden gekoesterd vanaf dag één. "Ik ben geen tovenaar en ik weet dat Feyenoord meer dan ooit inventief zal moeten zijn. In de komende drie jaar wil ik er wel iets gaan opbouwen en ik wil dat het plezier straks van mijn elftal zal afstralen. Ik ben trots dat ik Feyenoord-coach wordt en ik wil dat de spelers trots zijn dat ze voor Feyenoord mogen spelen", besluit Been.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties