Alipio nieuw wonderkind Real Madrid

Alipio nieuw wonderkind Real Madrid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alipio Duarte Brandâo, dat is de naam van het nieuwe wonderkind van Real Madrid. De 16-jarige knaap debuteerde afgelopen zondag bij La Castilla, het beloftenteam van de Koninklijke, als jongste speler ooit.

Zondag stond in de Segunda Division B, de derde klasse in Spanje, het duel tussen Aguilas en Real Madrid C, het beloftenteam van Real, op het programma. De match eindigde op een 1-1-gelijkspel. Tien minuten voor het einde debuteerde Alipio Duarte Brandâo, kortweg Alipio. Na een schitterende actie bezorgde hij zijn ploeg nog bijna de overwinning.

In november 2008 haalde Real de 16-jarige Braziliaan weg bij het Portugese Rio Ave. Het telde twee miljoen euro neer voor de speler. Hij wordt gezien als het grootste talent van zijn generatie in Brazilië. 

Hij mocht voor het eerst opdraven tijdens een oefenduel tussen Real C en de -20-jarigen van de Verenigde Staten, een drietal weken geleden. De Spanjaarden wonnen met 5-3 dankzij twee doelpunten van Alipio. Afgelopen zondag maakte hij dan zijn debuut in competitieverband. Bij Real is men helemaal weg van de knaap. 

Ook Pepe, verdediger van Real Madrid en (ex-)landgenoot van de jonge aanvaller, is ervan overtuigd dat hem een grote toekomst te wachten staat. "Ik ken hem heel erg goed. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand van zijn leeftijd zoveel talent heeft. Het is een spectaculaire speler. Hij zou volgend seizoen al bij het eerste elftal kunnen werken."

Alipio zelf blijft rustig onder de lofbetuigingen. Hij noemt z'n technische vaardigheid, snelheid en inzicht als z'n belangrijkste troeven. "Toch moet ik nog hard werken om verder te verbeteren. Ik ben blij met mijn debuut voor La Castilla, het was een droom. Jammer dat we niet konden winnen. Nu moeten we denken aan de komende match met het oog op promotie."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties