Scheidsrechter Rossetti kan Adriano nekken

Jeroen Pyl
| 12 reacties
Scheidsrechter Rossetti kan Adriano nekken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het openingsdoelpunt van Inter-spits Adriano in de stadsderby tegen Milan krijgt een staartje. De Braziliaan werkte de bal met de hand over de lijn. Een onderzoek moet nu uitwijzen of Adriano wordt geschorst voor zijn handspel.

Alles hangt af van de verklaring van scheidsrechter Roberto Rossetti. Volgens de regelgeving van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) kan de Inter-spits alleen worden geschorst indien Rossetti de overtreding niet heeft gezien. Als Rossetti wel in de gaten had dat Adriano de bal met de hand beroerde, maar er niks foutief in zag, gaat de Braziliaanse international gewoon vrijuit.

Eerder dit seizoen kreeg Fiorentina-spits Alberto Gilardino al een schorsing opgelegd voor zijn doelpunt met de hand tegen Palermo. De FIGC riep de Italiaan toen op het matje en schorste hem voor twee speeldagen. Adriano liep vorig jaar ook al eens tegen de lamp op basis van videobeelden. De Nerazzurri-spits moest toen drie duels toekijken voor een vuistslag op Sampdoria-speler Daniele Gastaldello.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties