Bijzonder interessante speeldag voor de boeg

Philippe Crols
| 0 reacties
Bijzonder interessante speeldag voor de boeg
Foto: © SC

Speeldag 21 belooft een bijzonder interessante te worden. Op vrijdag spelen Schalke en Dortmund al de Ruhrderby. Zaterdag en zondag staan er zowel boven-als onderaan de klassering heel wat rechtstreekse duels op het menu.

Titelstrijd

Hertha BSC is sinds vorig weekend de nieuwe leider van de Duitse eerste klasse. Het krijgt als nieuwbakken nummer één meteen een moeilijke opdracht voor de kiezen. De hoofdstedelingen zijn namelijk te gast in Wolfsburg, de nummer zes. Als de Wolven aan het langste eind trekken, mengen ze zich zowaar in het titeldebat. Dat geldt ook voor Stuttgart. Mario Gomez (foto) en co ontvangen in eigen huis Hoffenheim. De promovendus begon nog met een zege aan de terugronde, maar is de jongste weken op de sukkel.

En er staat bovenaan nog een rechtstreeks duel op het menu. Zondag nemen Leverkusen en Hamburger SV het tegen elkaar op. HSV is voorlopig tweede op een punt van leider Hertha, Leverkusen staat drie punten achter de troepen van Martin Jol. Ook hier is de inzet dus hoog.

Door al die onderlinge confrontaties, kan Bayern München misschien wel dé winnaar van de speeldag worden. Het krijgt Köln over de vloer. Benieuwd of Lukas Podolski speelminuten krijgt tegen zijn toekomstige werkgever.

Degradatiestrijd

Ook onderaan belooft het komend weekend interessant te worden. Rode lantaarn Borussia Mönchengladbach is min of meer verplicht om de punten thuis te houden tegen Hannover. Karlsruhe kan dan weer op een veilige plaats terechtkomen, maar dan moet het in eigen huis wel winnen van Frankfurt. Ook Bielefeld - Köln staat in het teken van de degradatie. Cottbus, een ander staartteam, krijgt Werder Bremen over de vloer. Werder hoopt op beterschap nu het terug een beroep kan doen op Diego.

Ruhrderby

Schalke verloor vorige week nog de kleine streekderby van Bochum. Fred Rutten en co moeten zich herpakken tegen rivaal Dortmund. Bij winst wipt Schalke over Dortmund.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties